Reizen per Auto

De meest voorkomende manier van reizen binnen Nederland is met de auto. 

Het is natuurlijk ook de meest comfortabele manier om je van punt ‘A’ naar punt ‘B’ te verplaatsen. Denk aan alle bagage die mee moet en de reistijd. Als je met het OV reist ben je gebonden aan tijden en de reis duurt meestal veel langer. Ben je met meerdere personen, dan is de prijs van het OV ook niet altijd gunstiger dan wanneer je met de auto gaat.

Daarom wat Tips en suggesties voor wat betreft het verplaatsen per auto.

Bagage in Auto

Op vakantie met de auto

Om problemen onderweg te voorkomen is het zaak de boel goed op orde te hebben. Zaken als onderhoud van het voertuig, vloeistofniveau van de verschillende onderdelen en vrij zicht zijn van essentieel belang.

De bandjes wat extra lucht, denk aan alle bagage die mee moet wat extra gewicht betekend, en de tank vol voor de reis. De ANWB heeft heel handige tips voor onderhoud van- en reizen per auto. Ook haar pechservice staat goed bekend en geeft je het gevoel dat er, in het onfortuinlijke geval van problemen, toch een afdoende ‘vangnet’ is.

Dan is er de bagage. Veelal is het inpakken van de auto ook niet een alledaagse bezigheid en zal dus met beleid moeten plaatsvinden. Hebben we alles? Nou daar hebben we een handig hulpje voor. Klik hier en je ontvangt geheel gratis een boekje met tips (pdf formaat dus je kunt het ook uitprinten om af te vinken bij voorbeeld) om alledaagse zaken niet te vergeten. Het is bekend dat veelal de dagelijkse benodigdheden vergeten worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De vakantie begint al in de auto

De achterbank kan tijdens de reis een bron van ergernis zijn. Zorg er voor dat de kids die meereizen wat te doen hebben zodat ze zich niet gaan vervelen en gaan zitten klieren. Ervaring leert mij dat een fijne reis een geweldige start is van je vakantie en dat “problemen op de achterbank” een behoorlijke domper kunnen zijn.

Laten we er voor zorgen dat dat niet het geval is. Je vind hieronder wat tips om de kids bezig te houden. 

Tekening Van

Heb je wat meer te besteden en wil je de kids eens écht verwennen dat kun je er natuurlijk voor kiezen een dvd speler te installeren. 

De meeste spelers worden met twee schermen geleverd dus op beide stoelen kan een scherm worden gemonteerd. Voorbeelden van spelers zijn:

Nog wat tips:

Ga je in de zomer op vakantie, vergeet dan vooral geen water mee te nemen. De moderne auto’s zijn uitgerust met airconditioners. Die koelen niet alleen maar drogen ook de lucht in de auto. Dit kan een droge mond veroorzaken maar in sommige gevallen ook een barstende hoofdpijn. Iets wat we écht niet willen als we er op uit gaan.

Ga je ‘s-winters op stap zorg dan voor een (fleece) deken zodat je in het onfortuinlijke geval van autopech warm kunt blijven als de motor, en dus de verwarming van de auto, niet meer functioneert.

Fijne vakantie en . . .

Goede reis!