Je bekijkt nu Corona, anders bekeken

Corona, anders bekeken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Diversen
  • Bericht reacties:0 Reacties

We hebben er allemaal mee te maken. De uitbraak van het ‘Corona-COVID-19’ virus. Het maakt niet uit wie- of wat je bent. Rijk of arm, directeur of medewerker op de postkamer, dokter of schoonmaker, het treft ons allemaal.

De situatie op het ogenblik

Allemaal worden we gevraagd de voorgestelde maatregelen in acht te nemen en ons allemaal defensief ten opzichte van de verspreiding van het virus te gedragen.

Handen wassen, afstand bewaren en zo veel mogelijk onderling contact te vermijden. Zelfs in de verpleeg huizen waar onze vaders, moeders, opa’s en oma’s worden verzorgd is er geen bezoek meer toegestaan. (bellen kan altijd!) 

Je zal maar besmet raken en op de Inrensive Care afdeling van een ziekenhuis terecht komen. En in alle hectiek daar ook nog eens geen bezoek mogen ontvangen. Sta je er, buiten de goede zorgen van het ziekenhuispersoneel, mooi helemaal alleen voor.

Verschrikkelijke vooruitzichten. Maar we moeten verder en er zo goed mogelijk mee dealen. 

En, ik denk, als we allemaal ons steentje bijdragen dat we ook deze crisis aan kunnen.

Het kan ook anders

Hoe dan zul je je afvragen. Nou door bij voorbeeld de huidige situatie te gebruiken. Ik zeg gebruiken en niet misbruiken. Vele van ons zijn  noodgedwongen thuis en de verveling begint toe te slaan. Ik begrijp best dat, als je altijd druk bent en je komt nu ineens in de situatie dat je de hele dag aan huis gekluisterd bent dat niet meevalt.

Tot op zekere hoogte kun je je vermaken met de streaming services maar dat gaat op de duur ook vervelen. Tegen de tijd dat je “vierkante ogen” krijgt is het wel genoeg. Buiten, als je in de stad woont, is het ook niet meer ‘veilig’ omdat er nog steeds mensen zijn die de hele toestand  bagatelliseren en zich niets aantrekken van de adviezen van de regering.

Ben je nog wel (relatief) veilig?

Drukke liften in flatgebouwen is ook zo iets. Woon je op hoogte is het eigenlijk niet te doen om met boodschappen en andere benodigdheden de trap te nemen en ben je aangewezen op die drukke lift.

Met vele anderen sta je dan in een benauwde kleine ruimte wat niet erg bevordelijk is om besmetting tegen te gaan.

Wat dacht je er van om er nu even tussenuit te gaan

De kinderen, als die er zijn, hoeven niet naar school en voor velen onder ons is er geen werk. Volgens mij hét moment om de voorjaar- of zomervakantie naar voren te halen en er nu, nu het nog kan, even tussenuit te gaan. Ik bedoel misschien wordt er binnenkort, net als bij omringende landen, ook hier wel een “Lockdown” voorgeschreven en dan is ook deze optie ten einde.

Het is een pure win-win situatie. Op dit moment ben jij even uit de sleur en voor je werk(gever) betekent het geen extra kosten en inzetbaarheid als het weer nodig is.

Of je nu naar het strand of naar het bos gaat, je kunt in beide gevallen je rust pakken en naar buiten zonder dat je in contact hoeft te komen met mensen die je niet ken of waarvan je denkt dat het risicovol is.

De tendens is dat de vakantie parken niet leeg blijven maar dat er volop huisjes worden geboekt door mensen uit de grote steden.

Er zijn nog plaatsjes vrij

De grote vakantie parken zijn, hetzij beperkt, (nog) open zodat een snelle “Last Minute” boeking nog de nodige ruimte kan bieden.

Wat is er mooier om, als je maar samen bent, in een vreemde omgeving ‘s-avonds de open haard aan te steken, een flesje wijn open te trekken en een kaasje te verorberen. Een avondje geen TV maar een goed gesprek. Wanneer is dat voor het laats geweest? Of .. als je met de kids op stap ben nadat het huiswerk is gedaan ( op de meeste parken is WiFi in de huisjes aanwezig ) lekker naar buiten om op het strand of een open plek in het bos een balletje te trappen.

Van alle gemakken voorzien

Er zijn ook parken waar je huisjes kunt huren met alle gemakken die omschreven kunnen worden als Wellness . Er zijn dan bij voorbeeld een sauna en een jacuzzi in het huisje aanwezig. Privé dus. Niemand anders dan de mensen waarmee je op vakantie bent maken gebruik van deze faciliteiten.

Ben je meer van de buitenlucht en hou je van bij voorbeeld vissen dan zijn  er parken die huisjes aan het water in hun pakket hebben waar je vanaf je eigen steiger je hengel kunt uitgooien. Voordeel is dat je partner je dan op z’n tijd kan voorzien van een lekker bakkie troost of naar keuze een gekoeld biertje. Dat heb je dus niet aan de waterkant.

Sommigen onder ons zullen een dagje op de steiger fijn vinden terwijl anderen er liever met de familie op  de fiets op uit trekken om de omgeving van het park te verkennen. Jammer dat de restaurants niet open zijn en de koffie dus zelf moet worden meegenomen.

Kijk voor informatie wat er wel- en op het ogenblik niet op het gekozen park kan op de desbetreffende website

Geef een antwoord