Je bekijkt nu Dagje Drenthe

Dagje Drenthe

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drente
  • Bericht reacties:0 Reacties

Deze provincie in het Noord-Oosten van ons kikkerlandje heeft veel moois te bieden voor iedereen die van natuur, rust en ruimte houdt. Ook als je van wat meer avontuur houdt, kun je hier genoeg uitdaging vinden, een dagje Drenthe is altijd leuk!

In dit artikel neem ik je mee naar deze mooie plek en laat ik je zien wat er allemaal te beleven is.


Hunebedden

Drenthe staat natuurlijk bekend om zijn hunebedden. 52 van de in totaal 53 Nederlandse hunebedden bevinden zich in Drenthe. Deze eeuwenoude graven mag je niet missen als je een dagje naar Drenthe gaat.

Volg de N34 “Hunebed highway” en kom langs 47 van deze bouwwerken. Een bezoekje aan het hunebedcentrum in Borger is zeker de moeite waard.

TT Assen

De hoofdstad van Drenthe is vooral bekend om het TT circuit. Elk jaar strijden de grootste motorhelden uit de wereld hier om de felbegeerde winst in hun klasse.

Een dagje naar het TT circuit in Assen Drenthe

Duizenden motorliefhebbers komen dan op het circuit af, wat zorgt voor één lange stoet met motoren op de wegen richting Assen.

Een dagje Drentse natuur

Drenthe barst van de natuur waar je heerlijk tot rust kunt komen. wat dacht je bijvoorbeeld van het Dwingelderveld? Fiets of wandel door dit natte heidegebied en ervaar de rust en stilte van dit mooie Nationale Park.

Het Nationaal Park Drents-Friese wold ligt, zoals de naam al aangeeft, op de scheiding tussen Drenthe en Friesland. In dit gebied wat het op één na grootste bosgebied is van Nederland kun je pas echt genieten van de natuur.

In dit park bevindt zich het donkerste stukje vastenland van Nederland. Op een heldere en maanloze nacht zie je hier duizenden sterren.

Westerbork

Het herinneringscentrum Kamp Westerbork is een absolute must-see als je in de buurt bent. Leer alles over hoe het er in de oorlog aan toe ging in dit doorvoerkamp richting de vernietigingskampen in Oost-Europa.

De indrukken die je in dit museum opdoet, zul je niet snel vergeten. Via een pendelbus kun je vanuit het museum het 3 km verderop gelegen kampterrein bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om deze route te wandelen of fietsen.

Een indrukwekkend dagje bij het voormalige oorlogskamp Westerbork

In de jaren ’70 zijn de laatste barakken afgebroken en was er bijna niets meer over van het kamp. Vanaf de jaren ’90 zijn hier reconstructies voor in de plaats gekomen om de herinnering levend te houden.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork bevindt zich aan de Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen.

Wildlands Adventure Zoo

In Emmen vindt je de Wildlands Adventure Zoo. Als je hier vroeger weleens geweest bent, moet je zeker weer eens een bezoek brengen. Dit dierenpark is namelijk helemaal vernieuwd en omgetoverd tot een echt avonturenpark voor jong en oud.

Maak een wereldreis in één dag. Wildlands is verdeeld in 4 zones.

  • Bezoek de Noord- en Zuidpool in Nortica en ga op poolexpeditie!
  • In Serenga ontmoet je de wilde dieren van de savanne
  • Stap in de boot en doorkruis Jungola
  • Van Animazia krijgen de jongste bezoekers nooit genoeg

Buiten alle dieren die je kunt bewonderen, zul je dus ook attracties tegenkomen. Ga op expeditie met de Arctic 1 over de koude poolvlaktes. Bezoek de Norticashow met die grappige zeeleeuwen en de ijsberenbaai wil je echt niet missen.

Stap in de safaribus en ontdek de hele savanne met al zijn bewoners. Of pak de achtbaan Tweestryd even mee als je durft! Om bij te komen, kun je aanschuiven bij de bavianenpresentatie.

Vaar door de dichte jungle, rakelings langs olifanten en bavianen. Voer de lorries een bekertje nectar en luister naar de spannende verhalen van Jim in het jungletheater.

Ga op avontuur in Wildlands Emmen

Om de kleinste bezoekers lekker moe te maken, zodat ze lekker slapen op de terugweg, moet je zeker Animazia bezoeken. Dit indoor speelparadijs met zijn piratenschip,tempel en doolhof houdt ze zeker een tijdje zoet. Maar je vindt hier ook de tropische vissen, zeeschildpadden en naakte molratten.

Dit mooie dierenpark in Drenthe is een ideaal dagje weg in eigen land. Het is misschien enkele euro’s per ticket duurder dan een traditioneel dierenpark, maar daar krijg je ook zoveel meer voor terug. Een echte belevenis voor jong en oud! Klik hier voor kaartjes met korting en ga op avontuur in Emmen!

1 dagje Drenthe is echt niet genoeg!

Als je echt ten volle van deze mooie provincie wil genieten, moet je zeker een (korte) vakantie boeken. Er zijn genoeg mogelijkheden om je dagje Drenthe uit te breiden naar een weekje Drenthe.

Landal

Landal heeft 7 parken in Drenthe. Geniet bijvoorbeeld van pure luxe in “Hof van Saksen” of vaar het hele zuidlaardermeer rond vanaf je bungalow op vakantiepark “De Bloemert”

Roompot

Roompot is met 10 parken zeer goed vertegenwoordigd in Drenthe. Vanuit 1 van de parken is een dagje weg in Drenthe geen enkel probleem. Ze hebben 2 parken in Borger, waar het hunebedcentrum zich bevindt, maar ook in Hooghalen, bij kamp Westerbork.

Centerparcs

Centerparcs heeft 2 parken in Drenthe. De Huttenheugte en Parc Sandur. De Huttenheugte ligt midden in de natuur en vlakbij de N34 (de hierboven genoemde “Hunebed highway”). Dit park heeft een aqua mundo en dat betekent waterpret! Plopsa indoor Coevorden ligt vlakbij, dus een ideaal park voor gezinnen met (jonge) kinderen!

Zoek je wat meer rust? Dan is Parc Sandur een ideale vakantiebestemming. Gelegen in het waterrijke gebied ten Zuiden van Emmen is dit park een mooie uitvalsbasis voor een dagje Emmen en/of Wildlands.

Tot slot….

Drenthe is één van de mooiste provincies van ons land. Het is niet voor niets dat het zo’n populaire vakantiebestemming is in eigen land. De vele bezienswaardigheden, natuur en attracties zijn allemaal vlakbij maar ook voor de rustzoeker is deze provincie ideaal. Een dagje Drenthe is dus een feestje voor iedereen!

Ik ben er zelf al vaak geweest en Drenthe staat altijd hoog op mijn lijstje als we “even weg in Nederland” willen. Of het nu een vakantiepark is, of een lekker dagje naar Wildlands, er is genoeg te beleven in deze provincie.

Ga het zelf ontdekken en zie waarom Drenthe zo’n mooie bestemming is om even te onthaasten.

Geef een antwoord