Je bekijkt nu Dagje uit Overijssel

Dagje uit Overijssel

Denk je erover om een dagje uit naar Overijssel te gaan? Goede keus, want Overijssel heeft zoveel te bieden voor zowel een dagje uit als voor meerdere dagen. In dit artikel laat ik je zien wat je allemaal kunt beleven in deze provincie.


Slagharen

Wie kent het niet van vroeger? Ponypark Slagharen, tegenwoordig omgedoopt tot Slagharen Themepark & Resort. In dit wild west park ga je grote avonturen beleven. Met 30+ attracties is er voor iedereen wel iets leuks te vinden.

Vooral kleinere kinderen kijken hier hun ogen uit. De verhalen waarmee ze thuiskomen zijn onbetaalbaar. Overnachten in een echte wigwam is zeker één van de hoogtepunten, maar als je wat meer plek wilt, zijn er tal van andere accomodaties.

Of je nu één dagje pretpark doet, of je plakt er een paar dagen aan vast. In Slagharen en omgeving is genoeg te zien om jouw verblijf onvergetelijk te maken. Klik voor meer informatie over Slagharen op onderstaande banner.

Adres Attractiepark Slagharen: Zwarte Dijk 37, 7776 PB Slagharen

Giethoorn

Bij een dagje uit in Overijssel moet Giethoorn absoluut in overweging genomen worden. Met een punter door de smalle sloten van het dorp varen, is een beleving op zich.

Twee jaar geleden heb ik dit mogen ervaren. Met z’n vieren en de hond in zo’n punter is echt lachen! De eerste paar honderd meter stuur je regelmatig de verkeerde kant op, waardoor de oever wel heel dichtbij komt.

Als je later door hebt hoe het moet, is het genieten geblazen. En als de stress je toch teveel wordt, meer je aan bij een café op de route. Je loopt dan zo de achterdeur binnen voor een cappuccinootje met appeltaart!

Van het punt waar je vertrekt is het slalommen tussen de chinezen door en vaar je langs mooie huizen aan het water. Als je eenmaal de drukte voorbij bent, vaar je het dorp uit, langs kilometers weilanden zo het meer op. (bovenweide) In zo’n smal elektrisch bootje is zo’n meer toch een hele uitdaging als je niet gewend bent om te varen en er een stevig windje staat.

Dagje uit in Giethoorn Overijssel

Het was een onvergetelijke ervaring en superleuk om te doen als je een dagje uit bent in Overijssel. Als kers op de taart voeren we nog langs de ijsboot, die voor de ingang naar Giethoorn zijn ijskoude waren verkocht.

Avonturenpark Hellendoorn

Nog zo’n geweldig park in Overijssel is Avonturenpark Hellendoorn. Voor alle leeftijden is er hier genoeg te beleven. Of je nu van achtbanen, waterbanen of varen houdt, dit avonturenpark heeft het.

Een dagje wildwater in Hellendoorn Overijssel

Vanaf Oktober verandert dit park in Heksendoorn. Je kunt al raden welk thema er dan centraal staat! Overal vindt je pompoenen en angstaanjagende figuren die je de stuipen op het lijf jagen.

Avonturenpark Hellendoorn is dus een ideale bestemming voor je dagje uit in Overijssel. Ik weet zeker dat iedereen zich hier goed kan vermaken. Wij ieder geval wel.

Adres Avonturenpark Hellendoorn: Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn

Een dagje uit naar een stad in Overijssel

Als je van stedentrips houdt is Zwolle of Enschede wellicht een goede keuze. Geniet van de culinaire hoogstandjes van het Michelinsterren-restaurant De Librije in Zwolle en ga lekker shoppen in de binnenstad. Beklim de peperbus voor een spectaculair uitzicht over Zwolle.

In Enschede, de grooste stad van Overijssel, kun je de Grolsch brouwerij bezoeken. Maar de binnenstad is ook zeker de moeite waard met zijn vele winkeltjes aan het H.J. van Heekplein.

Al veel oosterburen hebben Enschede ontdekt als ideale winkelstad. Vanuit Enschede is het ook ideaal om de rest van twente te ontdekken. Plaatsen als Hengelo, Almelo en Oldenzaal zijn niet ver weg.

Nationale parken: een natuurlijk dagje uit in Overijssel!

Hou je meer van rust en natuur in plaats van winkel in, winkel uit in drukke steden? Dan is een dagje uit naar één van de nationale parken in Overijssel zeker geen straf.

Sallandse heuvelrug

Een dagje naar de Sallandse heuvelrug is helemaal geweldig. Met het gezin en een eventuele hond kun je hier eindeloos wandelen. Vanaf de parkeerplaats op de Holterberg loop je mooie routes door het bos. Bezoek tijdens deze wandeling de Canadese begraafplaats. Heel emotioneel om de namen en leeftijden van de gesneuvelde soldaten uit de 2e Wereld Oorlog te zien.

Adres Parkeerplaats Holterberg: Holterbergweg 12, 7451 JL Holten

Enkele kilometers verderop kun je genieten van het uitkijkpunt Holterberg. Je hebt dan een mooi uitzicht over de bossen en heidevelden. Let wel op, want alleen met een invalidekaart kun je dichtbij parkeren. Vanaf de parkeerplaats bij restaurant “De Sallandse Berg” is het zeker een minuut of 20 lopen naar het uitkijkpunt.

dagje uit naar de Sallandse heuvelrug in Overijssel

Is de dag nog jong? Rij dan eens naar het naastgelegen Nijverdal om het Memory Vrijheidsmuseum te bezoeken. Met de ongeveer 2 uur die je daar nodig hebt om alles te zien, kun je je dagje uit in Overijssel mooi afronden.

Adres: Grotestraat 13, 7443 BA Nijverdal

Weerribben-Wieden

Het Nationale park Weerribben-Wieden bevindt zich in het Noord-Westen van de provincie Overijssel. Dit veengebied kenmerkt zich door de vele waterwegen en bosgebieden. Het eerder genoemde Giethoorn is hier onderdeel van.

Het park is een mooie bestemming als je van water houdt. Huur een bootje en geniet vanaf het water van de schoonheid van Overijssel.

Vakantie in Overijssel

Er is genoeg te doen in Overijssel, misschien wel teveel voor één dagje uit! Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om er een lekkere (mini) vakantie van te maken.

Landal heeft totaal 4 parken in Overijssel, waarvan er 2 aan de Sallandse heuvelrug grenzen. Vanuit het park Hellendoornse berg heb ik lange boswandelingen met de hond gemaakt. De duidelijke routes geven je houvast, want vaak kom je geen mens tegen, en dan zeker buiten de vakantieperiodes niet.

Het iets grotere park Twenhaarsveld kenmerkt zich door het zwemmeer/losloopgebied voor honden. Elke dag waren we hier wel even te vinden. Lekker rennen en zwemmen!

Hondenmeer in Landalpark Twenhaarsveld

‘s-Avonds genieten van het restaurant of lekker gourmetten in de bungalow! Wat wil een mens nog meer? Heerlijk!

Conclusie dagje uit in Overijssel

Of je nu één dagje naar Overijssel wilt of een hele week. Overijssel heeft voor jong en oud genoeg uitdaging te bieden. Water, bos en heide, Overijssel heeft het allemaal. Ik ben er al meerdere malen geweest en zal er zeker nog vaak naartoe gaan de komende jaren.


Geef een antwoord