Je bekijkt nu Dagje weg Noord Holland

Dagje weg Noord Holland

Een dagje weg in Noord Holland zul je niet snel vergeten. Of je nu met z’n 2-en bent of met een vriendengroep, Noord Holland heeft alles!

In en rond Amsterdam kun je het zo gek niet bedenken of het is er. Knap als je je hier kunt vervelen. Met dit artikel over uitjes in Noord Holland ga je ontdekken dat één dagje in deze provincie écht niet genoeg is.

Lees verder en je vindt zeker iets wat jou aanspreekt!

Attracties

Grote pretparken vindt je niet in Noord Holland. Dit betekent niet dat er niets te doen is. Wat denk je bijvoorbeeld van de Bazaar in Beverwijk, de kaasmarkt in Alkmaar, Volendam, Zandvoort, Amsterdam, Schiphol en ga zo maar door.

De Bazaar, Beverwijk

Voor de echte shoppers onder ons is de Bazaar in Beverwijk een echt Walhalla. De grootste overdekte markt van Europa heeft voor iedereen wel iets te bieden.

Het wordt zelfs aangeraden om je bezoek te plannen, zodat je niet verdwaald raakt in de vele hallen.

Kaasmarkt Alkmaar

In het seizoen (eind Maart t/m eind September) is er elke vrijdagochtend een kaasmarkt in Alkmaar. Bij normale weersomstandigheden is het van 9:15 tot 13:00. Er zijn al aanwijzingen gevonden voor het bestaan van de kaasmarkt in de 16e eeuw.

Een dagje weg in Noord Holland op de kaasmarkt in Alkmaar

Deze eeuwenlange traditie van het verhandelen van kaas is tegenwoordig een beroemde attractie. Bezoekers van over de hele wereld komen naar Alkmaar voor dit schouwspel van kaasdragers en handelaren.

Natuurlijk kun je zelf ook allerlei verschillende kazen proeven en kopen.

Muiderslot

Een mooi dagje weg naar een kasteel in Noord Holland? Het Muiderslot is een ideaal uitstapje met jonge kinderen. Dit kasteel stamt uit de 13e eeuw en is te bewonderen met behulp van een audio tour.


Zaanse Schans

De Zaanse schans is een gebied met molens, pakhuizen en panden uit de 18e en 19e eeuw. Dit gebied was één van de eerste industriegebieden in West-Europa en beroemd om zijn vele soorten molens en ambachten.

De Zaanse Schans is een populaire bestemming onder toeristen

Leer hoe je klompen en kaas moet maken, of bekijk dit molen-landschap vanaf het water. Jaarlijks komen hier miljoenen toeristen op af uit binnen- en buitenland.

Steden en dorpen

Volendam

Iedereen zou minimaal één keer in zijn leven Volendam bezocht hebben. Dit is een beleving die je nergens anders in Nederland tegenkomt. Dit vissersdorp trekt enorm veel bezoekers en er is elke dag wel iets te beleven.

Loop over “de Dijk” en kom langs de vele souvenir winkeltjes waar je vaak op de foto kunt in de Volendamse klederdracht. Half China is je zeker al voorgegaan! Dit “kleine” dorp heeft opvallend veel zangtalent voortgebracht: Denk aan The Cats, Jan Smit, BZN, Nick & Simon, de 3 J’s en nog veel meer!

Geniet van een lekker vers visje in één van de gezellige restaurants die je in Volendam kunt vinden.

Zandvoort

Deze bekende badplaats is natuurlijk beroemd vanwege het circuit. Vanaf 2021 rijdt hier weer de formule 1 en komen er honderdduizenden racefans Max aanmoedigen.

Kom naar circuit Zandvoort

Ten zuiden van het circuit vind je Center parcs park Zandvoort, waar je helemaal tot rust kunt komen (buiten de racedagen om dan).

Maar zoals een goede badplaats betaamd, kun je hier ook heerlijk genieten van het strand, de restaurants en barretjes. Als je niet van racen houdt, kun je er een lekker stranddagje van maken.

Zandvoort is op een normale dag goed bereikbaar met de auto, maar als er veel drukte verwacht wordt, kun je misschien beter de trein pakken vanuit Haarlem. Omdat er maar enkele toegangswegen zijn, ontstaan er al snel files op de wegen richting Zandvoort. Zeker bij evenementen.

Amsterdam

Een dagje weg in Noord Holland zal voor veel mensen gelijk staan aan een dagje of meerdere dagen Amsterdam. De hoofdstad van Nederland barst van de activiteiten, musea en winkels.

Bezoek Artis, Madame Tussaud’s wassenbeeldenmuseum, de Johan Cruijff arena, het Anne Frank huis, het Rijksmuseum. Teveel om op te noemen!

Een lekker dagje weg in het Noord Hollandse Amsterdam

Ook luchthaven Schiphol is een beleving op zich. Ga een dagje vliegtuigspotten, doe de speurtocht of bezoek de leuke winkeltjes en restaurants op Schiphol plaza. Neem een rondleiding en ontdek plekken waar je normaal niet komt.

Haarlem

Met een megastad als Amsterdam als buurman, zou je haast vergeten dat Haarlem de hoofdstad van Noord Holland is. Deze middelgrote stad met de bollenstreek als achtertuin heeft tal van activiteiten om jouw dag tot een succes te maken.

Bezoek het oudste museum van Nederland, het Teylers museum waar je kunst en wetenschap gaat ontdekken. Ook het Frans Hals museum is gevestigd in Haarlem.

Ontdek Haarlem eens van de andere kant door een rondvaart te boeken over de Spaarne.

Den Helder

Deze marinestad in het bovenste puntje van Noord Holland is een ideaal dagje weg als je het combineert met Texel. Bezoek het marine museum en stap rond in een echte duikboot of op één van de schepen die het museum rijk is.

Texel

Vanuit Den Helder kun je de veerboot naar Texel pakken en genieten van alles wat dit Noord Hollandse eiland te bieden heeft. Dorpen als Den Burg en De Cocksdorp hebben elk zo hun charmes.

Een paar daagjes bijkomen op Texel

Een dagje op het grootste waddeneiland is goed te doen met de auto, maar je kunt ook meerdere dagen op Texel verblijven.

Landal is vertegenwoordigd met 3 parken en Roompot heeft 2 parken op Texel, dus keuze genoeg voor een paar dagen op een echt eiland.

Geef een antwoord