Dieren ( tuinen )

Nederlandse dierentuinen

In Nederland is er heel wat te zien op het gebied van inheemse en uitheemse dieren. We hebben vele dierentuinen maar ook bijvoorbeeld het dolfinarium en sea-life waar het draait om zoogdieren en vissen, en zelfs een safaripark en vogelparken. 

Mogen we je wat suggesties doen voor een geweldig dagje bij of tussen de dieren?

Klik voor meer informatie op één van onderstaande logo’s

Al sinds 1838 is Artis dé dierentuin in Amsterdam/Nederland. Vele generaties hebben genoten van de dieren die hier verblijven. In het begin, in de toen gebruikelijke kooien maar nu worden de verblijven steeds diervriendelijker. Er wordt hard gewerkt om alles up to date te houden. Je kunt hier je hart ophalen bij het bekijken van bijvoorbeeld zoogdieren, reptielen, vogels en amfibieën. Doe eens een dagje Artis!

Aqua Zoo in Leeuwarden kan dan wel niet zo bekend zijn als de voorgaande dierentuin maar het is zeker de moeite waard om te zien hoe men dat hier in Friesland doet. Je bent hier de hele dag tussen de dieren maar er is meer. Deze dierentuin is uitermate geschikt voor een klassen ontdekkingstocht of familie uitje. 

Zin in een Afrikaans avontuur? Kom naar de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Je hoeft niet naar een ander continent om wat van de Afrikaanse wildernis te kunnen genieten.  Dichter bij Afrika kun je in Nederland niet komen. Kom slapen tussen de wilde dieren.

Ga met de auto door het park of Vaar mee met onze boottocht die je langs alle interessante plekjes voert. Lopen kan ook hoor.  Je ziet Neushoorns, Zebra’s, Leeuwen en nog veel meer Afrikaanse dieren.

De in Rotterdam gevestigde Diergaarde Blijdorp  is een zeer ruim opgezette dierentuin. Je vind er van allerlei dieren die in een, zo veel mogelijk op hun natuurlijke omgeving nagebootste habitat leven. Maar ook een groot aquarium waar je zeedieren van over de hele wereld kunt ontdekken. Wil je eens een dagje écht van alle dagelijkse beslommeringen weg zijn dan zeggen wij: “Ga eens naar Blijdorp!

Het in Emmen gevestigde Wildlands  is voor veel Nederlanders niet echt naast de deur. Maar door haar diervriendelijke verblijven en interessante opzet van het park onderscheid deze dierentuin zich van vele anderen. De drie themazones brengen je van het hart van de jungle in een oogwenk naar de noordpool.

Iedereen is er denk ik weleens geweest of heeft er op zeker van gehoord. Het Dolfinarium  in Harderwijk. Centraal gelegen in ons land is het met de auto nooit meer dan 1.5 á 2 uur reizen om er te komen. Je vind hier vooral zoogdieren die normaal in zee leven. Denk aan, natuurlijk dolfijnen maar ook zeeleeuwen en walrussen. Er worden tijdens je bezoek diverse shows opgevoerd waarin zelfs iemand uit het publiek wordt uitgenodigd mee te doen. Heb jij weleens een rog aangeraakt? Hier kan het! Kortom een geweldige ervaring voor iedereen

Ook in Limburg heeft een uitstekende dierentuin. Gaia Zoo  in Kerkrade. Zie en hoor de doodshoofdaapjes en brulapen door de hele dierentuin heen maar ook Gorilla’s, leeuwen en giraffen ontbreken niet in deze dierentuin. Je kunt hier ook bijvoorbeeld een  lynx, veelvraat, doodshoofdaapje, meerkat, gorilla of zelfs een neushoorn adopteren. Die mag je natuurlijk niet mee naar huis nemen maar je steunt zo wel het voortbestaan van de dierentuin.

Het aan de boulevard in Scheveningen gevestigde  Sea Life is een waar paradijs voor de liefhebber van zeedieren en vissen. Door de opzet van een gangenstelsel door het aquarium heen lijkt het of je je tussen die vissen bevind. Haaien en roggen zwemmen over je heen wat een heel speciale ervaring is.

Wil je meer weten over het leven in de oceanen? Dan is een bezoekje aan Sea Life een must