Je bekijkt nu Even weg met kerst 2021 – Ga er eens lekker een paar dagen tussenuit!

Even weg met kerst 2021 – Ga er eens lekker een paar dagen tussenuit!

Wat is er leuker dan lekker even weg met kerst? Genieten van een paar dagen onthaasten in een luxe bungalow in de mooiste tijd van het jaar.

Geniet van het vooruitzicht op enkele dagen puur relaxen in eigen land om het jaar goed mee af te sluiten. Hier lees je er alles over.

Waarom even weg met kerst in 2021?

Waarom de hort op als je ook thuis kunt gourmetten met je familie? Als je hier elk jaar naar uit kijkt, zul je misschien niet snel een paar dagen naar een bungalowpark gaan tijdens de kerstdagen.

Sinds ik zelf enkele jaren geleden voor het eerst met kerst een paar dagen weg was, wil ik niet meer anders. Na een jaar hard werken, ben je er echt aan toe om even te onthaasten. Enkele dagen op een mooi park met je naaste familie doet dan wonderen. Je kunt dan weer vol goede moed en energie richting de zomervakantie.

Zeker sinds vorig jaar, toen we opeens niets meer mochten viel het voor velen zwaar tegen. Een beetje op de bank hangen en tv kijken, want je kon nergens naartoe. Wij wilden daarom ook graag nog even weg met de kerst en hadden bij Landal het Vennenbos geboekt (lees hier de review). Hoewel de restaurants en het zwembad toen gesloten waren, hebben we toch een paar mooie dagen gehad.

 

even weg met kerst

Dit jaar hebben we gelukkig onze vrijheid weer wat terug en kunnen we weer de deur uit. Het buitenland is misschien nog wat spannend met alle regeltjes, maar Nederland blijft populair als je even weg wilt met de kerst. Zorg dus dat je ook dit jaar niet te lang wacht met boeken, want voor je het weet zit alles vol!

Donkere dagen voor kerst

Vanaf Oktober begint het vaak al te kriebelen. Zodra we de klok verzetten hebben mensen behoefte aan extra gezelligheid in huis. Het wordt buiten kouder en de najaarsstormen razen over het land. ‘s-Ochtends blijft het zo lang donker en ‘s-avonds zit je met de lamp aan te eten.

Je bent alweer enkele maanden aan het werk en die heerlijke zomervakantie lijkt al eeuwen geleden. Het enige waar je misschien naar uitkijkt zijn de kerstdagen, gewoon omdat die de dagelijkse sleur wat doorbreken. Je moet er toch niet aan denken dat je nog 10 maanden moet wachten vooruit je weer op vakantie kunt?

Niet iedereen leeft zo naar kerst toe, zeker niet als je absoluut niet van al die “verplichtingen” houdt. De verplichte familiebezoekjes, waar je dan de hele dag moet blijven. Je blijft misschien liever thuis, dan kun je tenminste jouw eigen ding doen.

Des te meer reden om eens lekker even weg te gaan met kerst. Je bent zelfs niet verplicht om kerstversiering mee te nemen op vakantie. De parken zullen wel mooi versierd zijn, daar ontkom je niet aan. Zelf ga ik met de hond naar het bos als ik het luieren, eten en home-alone kijken tijdens de kerstdagen een beetje zat ben.

Midden in het bos merk je niets van kerst, het is vaak lekker fris en dus ideaal weer om een lange wandeling te maken. Bijkomend voordeel is, dat niet veel mensen op hetzelfde idee komen. Lekker rustig dus! Bij “thuiskomst” in de warme bungalow een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom en een dikke gevulde koek en de pret is compleet. Dat is pas vakantievieren!

Voordelen even weg met kerst

We hebben er al enkele benoemd, maar even weg met kerst heeft vele voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Goedkoper dan in de zomervakantie
  • Helemaal tot rust komen na maanden ploeteren
  • Even weg uit de dagelijkse sleur
  • Het jaar knallend afsluiten

Even weg met de kerst is goedkoper dan de zomervakantie

Natuurlijk betaal je best veel geld om met de kerstdagen in een bungalowpark te zitten. Het is echter nooit zoveel als wat je in de zomervakantie moet betalen voor een weekje. De laatste jaren schieten de prijzen omhoog in de zomer en €2000 tot €3000 is al vrij normaal voor een weekje op een populair park. Dan kun je net zo goed het vliegtuig pakken naar een mooie strandbestemming. Dat is net zo duur.

Wil je helemaal goedkoop naar een bungalowpark? Ga dan buiten het hoogseizoen, dat scheelt echt veel. Voor een paar honderd euro, kun je al een week genieten in veel parken.

bijkomen na maanden hard werken

Na maanden hard werken, ben je wel weer toe aan even wat anders. In een vreemde omgeving lekker relaxen. Niets moet en alles mag. Laat alle zorgen en stress lekker thuis en geniet met volle teugen van je vrije dagen.

Als je met de kerst even weg gaat, breekt dat mooi het dagelijkse ritme en dan lijkt de volgende zomervakantie ineens niet meer zo ver weg.

Even weg met kerst en daarna het jaar knallend afsluiten

Nog zo’n mooi voordeel van op vakantie gaan aan het einde van het jaar is dat je Oud en Nieuw mee kunt pakken. Veel mensen boeken daarom de kerstdagen in combinatie met Oud en Nieuw. Eerst gezellig de buikjes vol eten met heel de familie of vriendengroep en daarna knallend het jaar uit. Na het vuurwerk snel weer naar binnen, waar de openhaard flink zijn best aan het doen is. Ideaal toch?

oud en nieuw

Nadelen van een vakantie tijdens de kerst

Er zijn natuurlijk ook altijd wat nadelen te vinden aan een vakantie tijdens de kerst. Zo ben je vaak niet in de gelegenheid om familie op te zoeken (niet voor iedereen een nadeel). Dus of je slaat een jaartje over, of je neemt ze gezellig mee.

Ook het weer is niet zo’n zekere factor in December. Een witte kerst is in Nederland een zeldzaamheid, maar regen daarentegen komt helaas ietsje vaker voor. Een bungalowvakantie kan dan letterlijk in het water vallen. Na 2 uurtjes mens-erger-je-niet spelen heb je dat ook wel gezien. 

Gelukkig regent het maar zelden meerdere dagen achter elkaar, dus geniet van een lekkere wandeling of blink uit op de midgetgolfbaan met je dikke winterjas aan.

De mooiste plekjes tijdens de kerstdagen!

Hoewel elk park wel iets heeft tijdens de mooiste tijd van het jaar, telt de locatie ook mee. Natuurlijk heeft iedereen andere wensen, maar als je overgoten wilt worden door kerstsfeer is Oost Nederland en Zuid-Limburg een echte aanrader.

Als je in Oost-Nederland op een bungalowpark zit, is Duitsland namelijk op een steenworp afstand. De welbekende Duitse Weinachtsmarkt is beroemd vanwege de gezelligheid en uiteraard de Glühwein. Ga lekker kerstshoppen in een Duitse stad of en geniet ‘s-avonds na in je luxe bungalow.  

Je hebt vast weleens gehoord van de kerstmarkt in de gemeentegrot In Valkenburg (Zuid-Limburg). Een ondergrondse kerstmarkt zoals je nergens anders tegenkomt. De vele lichtjes maken dit tot een sprookjesachtige ervaring die je niet snel vergeet.

Wist je dat.....

Je zo goed als alle bungalows in Nederland via ons kunt boeken? Omdat wij een onafhankelijke website zijn, kunnen wij jou een ideale bungalowvakantie aanbieden. Of dit nu van Centerparcs, Landal, Roompot of één van de vele andere aanbieders is. 

Via onze vakantieparken pagina vind je gegarandeerd een leuk park als je even weg wilt met kerst.

Je boekt gewoon op de website van de aanbieder, wel zo vertrouwd en gemakkelijk. Zoals al eerder vermeldt zul je er wel snel bij moeten zijn, dus kijk even snel of jouw perfecte bungalow voor deze kerst nog vrij is, dan kan de voorpret beginnen!

Geef een antwoord