Je bekijkt nu Genieten Kan Nog Steeds

Genieten Kan Nog Steeds

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Diversen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Door alle hectiek van het COVID-19 gedoe zou je het bijna vergeten, maar genieten kan nog steeds hoor.

Er even tussenuit knijpen voor een gezellig kopje koffie in het café op de hoek. Lekker chillen met een collega of een bespreking die niet plaats hoeft te vinden op kantoor. Tijdens het genot van een vers gezette ‘café au lait ‘ of espresso worden de grootste problemen opgelost en de meest innovatieve oplossingen gevonden.

Zo af- en toe is het noodzaak de spreekwoordelijke batterijen wat tijd te gunnen om op te laden om er voor te zorgen dat je niet opeens tot stilstand komt.

Recharge

Genieten Kan Nog Steeds

Vuurkorf

Met vrienden in de buitenlucht bij een knapperend vuur, wat is er nu gezelliger dan dat? En natuurlijk, niet zo als op deze foto, houden we de 1.5 mtr afstand in gedachten. Ik zeg “veiligheid voorop!”

Wat denk je van een weekendje of weekje er op uit? Met of zonder gezin. Met je partner, met vrienden of zo maar alleen. Het is maar net wat JIJ lekker vind.

Een hotelletje pakken en een nieuwe omgeving leren kennen. Of misschien wel een vakantie huisje om er eens helemaal tussenuit te zijn. Er is voor iedereen wel wat te vinden om die dagelijkse stress te doen verdwijnen en volledig tot rust te komen. Ik zei het al eerder, je innerlijke batterijen moeten zo af- en toe eens helemaal opgeladen worden.

Kom tot rust en vul je energie bij

Door je dagelijkse werkzaamheden even op pauze te zetten en in een andere omgeving tot rust te komen zal je bij terugkeer energieker en vindingrijker zijn dan er voor. Er is onderzoek naar gedaan en wetenschappelijk bewezen dat een (korte) rustperiode bijdraagt aan de productiviteit van de mens.

Genieten kan nog steeds omdat we niet op een vierkante meter hoeven te recreëren. Er is, ja ook in Nederland, ruimte genoeg om allemaal juist die ruimte te nemen die we nodig hebben. Misschien niet allemaal tegelijk maar we komen allemaal aan de beurt. ( denk aan de vakantie spreiding in de zomer )

Door in fases er op uit te trekken kunnen we allemaal een plekje vinden om eens lekker bij te tanken.

burnout

We zitten geen van allen te wachten op een burnout en om die nu juist te voorkomen is het noodzaak zo af en toe aan de rem te trekken en te onthaasten. En Genieten kan nog steeds. Een gebrek aan rust en ruimte kan een burnout veroorzaken en die kan lang aanhouden. Het is dus beter op tijd maatregelen te treffen en om uiteindelijk niet in die burnout terecht te komen. Het is om te beginnen gezonder en de downtime van een burnout is in de meeste gevallen groter dan de gezamelijke tijd die wordt besteed aan het bijladen van je interne reserves.

Onthaasten door actief te zijn

Je kan ook je stress level omlaag brengen door actief te zijn. In de verschillende attractieparken die ons land rijk is kan je helemaal uit je dak gaan en op die manier toch ont-stressen. Door alleen bezig te zijn met het overwinnen van de rollercoaster of de wildwaterbaan krijgen je hersenen ook andere impulsen die het stress level  doen dalen. Je bent dan zo met hetgeen je aan het doen bent bezig dat alle andere zaken even geen aandacht krijgen wat resulteert in, ja je hoort het goed, rust in je brein.

Pretparken
waterpret

Genieten kan nog steeds in de verschillende Musea

Ook in de verschillende Nederlandse musea is er een mogelijkheid je zinnen even te verzetten. Met de verschillende wijzen van aanpak is het, hetzij beperkt,  mogelijk toch onze nationale musea te bezoeken.

Voorbeelden zijn: 

Nekaf
Oorlogsmuseum 'Overloon"
rijksmuseum
Het Rijksmuseum Amsterdam
Mauritshuis
Het Mauritshuis Den Haag

Een bezoek aan één van de dierentuinen die Nederland rijk is kan ook heel rustgevend werken.

In bijvoorbeeld Blijdorp kan je zeker de hele dag ronddwalen zonder je ook maar een moment te vervelen. Zowel van de dieren op het land als dieren en planten in het aquarium is het genieten

kameel
Gaiazoo Kerkrade

De Beekse Bergen schaar ik ook, ondanks het feit dat hier de dieren loslopen, onder de dierentuinen. Op safari in Nederland om de ‘Big Five‘ te zien. Beter wordt het niet mensen.

Volgens mij is de boodschap die ik wil uitdragen inmiddels wel duidelijk.

GENIETEN KAN NOG STEEDS!

Voor nog veel meer bestemmingen verwijs ik je graag door naar onze website. Je vind daar nog meer interessante bestemmingen om je spreekwoordelijke batterij eens volledig op te laden. Klik het LOGO hieronder voor meer informatie en seizoen-aanbiedingen.

Wat ook je keuze is, vergeet vooral niet te genieten en veel plezier

Geef een antwoord