Je bekijkt nu Ik ga op vakantie en neem mee – geheugensteuntje voor vakantie in  Nederland

Ik ga op vakantie en neem mee – geheugensteuntje voor vakantie in Nederland

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Diversen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Je kent het wel, ben je al 3 dagen bezig met alle spullen pakken voor die leuke bungalowvakantie, ben je nog de helft vergeten bij aankomst. Met dit “Ik ga op vakantie en neem mee” geheugensteuntje ga je een stuk geruster van huis.

Ik ga op bungalow vakantie en neem mee

Veruit de meeste mensen die naar een bungalowpark gaan, gaan met de auto. De auto kun je lekker volladen met van alles en nog wat. Vaak blijkt dat je auto toch iets kleiner is als je gehoopt had, want op het moment dat je vertrekt, zit hij vaak bomvol.

Met de auto

Voor een autovakantie heb je ook altijd dingen nodig. Denk maar eens aan je autopapieren en rijbewijs. En stel nou dat je pech krijgt onderweg en hulp duurt zeker 1,5 uur? Dan ben je toch blij met je dekentje in de winter of een flesje drinken in de zomer.

Als je met het gezin op vakantie gaat, zullen ze op de achterbank ook graag iets te doen hebben. De jeugd van tegenwoordig kun je niet zo lang zoethouden met spelletjes als: “Tel alle rode auto’s”.

Zorg op de achterbank voor een spannend leesboek of laat ze bijvoorbeeld een dvd’tje kijken. Op deze manier kan de bestuurder zijn focus op de weg houden in plaats van op de ruziemakende kinderen en/of honden achterin! Een koekje of snoepje doet ook wonderen.

een snoepje of koekje voor onderweg

Ik ga op vakantie en neem de EHBO-doos mee. Je hebt hem nooit nodig, behalve als je hem bent vergeten mee te nemen. Zul je altijd zien!

Over de centen

Onderweg en op plaats van bestemming kun je bijna niet zonder pinpas en/of creditcard en het is ook best handig als je de pincode van je creditcard nog weet. Zeker als je die maar één keer per jaar gebruikt, zoals wij!

Aankomst op het park

Verder moet je ook even kijken of je op het park een nachtregistratieformulier moet afgeven. Tegenwoordig hoef je bijna nergens meer vouchers of reisbescheiden mee te nemen, maar bij de receptie vragen ze wel vaak om het reserveringsnummer. Zorg dus dat je alles bij je hebt, wat ze bij de receptie nodig hebben.

Meestal heb je wel een bevestigingsemail ontvangen, dus als je kunt emailen met je telefoon, heb je altijd alles bij de hand.

Ook heb je dan de gegevens van alle vooraf geboekte extraatjes zoals je reservering bij het restaurant of van de fietshuur.

Ik ga op vakantie en wat neem ik mee voor in het huisje?

Veruit het meeste wat je van huis meesleept is bedoeld voor gebruik in de bungalow of op het park. De dingen die wij, tot voor kort, altijd vergaten waren 2 stuks handzeep, een keukenrol en 1 of 2 extra wc-rollen.

Vaak vind je in het huisje wel een pakketje met een vaatdoek, afwasmiddel, lucifers en/of vaatwastabletten, maar handzeep zit er meestal niet bij.

Natuurlijk hangt er wel netjes een nieuwe wc-rol, maar het is toch een uitdaging om hier een week mee te doen met zijn vieren!

Verder niet vergeten om wat handdoeken en theedoeken mee te nemen als je dit niet bijgeboekt hebt. Zout&peper en suiker&melk zijn ook handig om mee te nemen, want anders moet je ter plekke een hele boodschappenkar volladen!

volle boodschappenwagentje in de supermarkt

En dan de gebruikelijk dingen als kleding, een goed boek / puzzelboek, wandelschoenen, persoonlijke verzorgingsproducten, elektronische apparaten inclusief oplaadsnoeren en nog veel meer.

Voor kleding begin ik altijd onderaan. Sokken, schoenen, slippers, pantoffels, korte broek, lange broek, ondergoed enz…. maar ik verwacht dat iedereen wel zo’n soort vakantiechecklist in huis heeft.

Je huisdier mag ook mee

Op heel veel bungalowparken is je huisdier ook welkom. Ten minste, ligt er een beetje aan wat je onder huisdier verstaat natuurlijk.

Ook voor bijvoorbeeld een hond moet je aardig wat spullen meenemen. Denk hierbij aan een halsband met lange en/of korte lijn en een grondpin zodat hij/zij de tuin rond kan rennen.

Ook de hond wil zo nu en dan wat eten, dus zijn voerbak inclusief inhoud en drinkbak mogen niet ontbreken.

Omdat, voor zover ik weet, alle huisjes voorzien zijn van een harde vloer, is een hondenkussen ook iets waar je niet zonder kan. Evenals wat lekkere hondensnacks en een handdoek om het eventuele zwemavontuur mee af te drogen!

Thuis nog controleren voordat je vertrekt

Heb jij de schuur op slot gedaan? Nee, dat had jij toch gedaan? Een keer diep zuchten en weer een kwartier terugrijden naar huis.

Wij zijn vast niet de enigen die dit weleens hebben meegemaakt? Controleer dus alles goed voordat je de deur uit gaat. Zijn de afvalbakken leeg en alles op slot? Staat de verwarming laag, en de gaskraan uit en heb je de tijdschakelaar op de schemerlamp goed ingesteld?

Een telefoonnummer van jou is ook handig voor de buurvrouw die de planten water komt geven en bijvoorbeeld niet weet waar de reservebatterij voor de rookmelder ligt!

Ik ga op vakantie en neem alles mee!

Er zijn van die mensen die écht alles meenemen van huis, zelfs als ze in Nederland verblijven, waar alle grote supermarkten hetzelfde merk verkopen!

Op zich niets mis mee, moet iedereen natuurlijk zelf weten, maar voor een weekje bungalowpark hou ik liever geen volksverhuizing.

Wij nemen ook veel dingen mee, maar we vinden het ook leuk om op het park iets te halen. Natuurlijk is dit peperduur, maar vaak heb je net even iets anders als bij je thuis.

De term: “maakt niet uit, tis vakantie” zit er bij ons helemaal ingebakken. We proberen wel om genoeg mee te nemen, maar een hele zak aardappels gaat ons te ver.

aardappels ga je toch niet meenemen op vakantie?

Wees gerust, je vergeet altijd wel wat, maar zolang je je pinpas hebt…

Dit is geen complete vakantie checklist, maar enkele belangrijke punten die vaak vergeten worden. Toch zonde als je van alles moet kopen, als je op vakantie bent.

Onderaan dit artikel vind je een link naar een handige checklist, waar de belangrijkste punten op staan!

Het “ik ga op vakantie en neem mee” spel

Voor iedereen die het nog niet kent, “ik ga op vakantie en neem mee” is een geheugenspel wat je met heel het gezin kunt spelen.

De eerste speler zegt: “Ik ga op vakantie en neem mee”… en dan bijvoorbeeld “een tandenborstel”. Speler 2 herhaalt de zin inclusief de tandenborstel en verzint er iets bij en zo verder.

In het begin kun je alles wel onthouden, maar op een gegeven moment raak je echt de kluts kwijt. Als je de volgorde fout hebt, of je weet het niet meer, ben je af.

Wil je liever wat modernere spelletjes meenemen op vakantie? Check hier alle spellen en je verveelt jezelf nooit meer als het een keer flink staat te spoelen op vakantie.

Met zijn allen een spelletje spelen kan best gezellig zijn. In ieder geval leuker dan dat iedereen met zijn telefoon bezig is toch?

Alvast je volgende vakantie boeken?

Hier op Evenweginnederland.nl (EWIN) vind je alle bekende bungalowparken van Nederland. Maar je kunt ook minder bekende juweeltjes in eigen land bij ons vinden.

Kijk bijvoorbeeld even bij onze tips voor een weekendje weg in eigen land en boek alvast voor de volgende (school) vakantie, of kies voor buiten het hoogseizoen, dat scheelt vaak honderden euro’s. Je boekt altijd rechtstreeks op de website van de aanbieder, dus lekker duidelijk en vertrouwd!

Vakantie-checklist in je e-mail?

De belangrijkste dingen die je niet mag vergeten hebben wij in een handig pdf-je gebundeld. Laat hier je emailadres achter voor deze praktische reistips en blijf ook op de hoogte van unieke dagjes weg, aanbiedingen en last minutes in Nederland.

Mis jij nog iets heel belangrijks in dit artikel of in de PDF? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Wij van EWIN wensen jou alvast een fijne vakantie!

Geef een antwoord