Onthaasten in Nederland

Onthaasten in Nederland

Na alle hectiek van de feestdagen is het tijd om te onthaasten

Na een drukke december maand is het tijd om eens bij te tanken.

Even het verstand op nul, niets moeten en gewoon doen waar je zin in hebt. Geen geregel of verplichte figuren maar je eigen leven leiden. Precies zo als jij dat wil.

Bankje aan het strand

Onthaasten in Nederland

Zo maar aan het strand op een bankje wegdromen met je eigen gedachten.

Kun jij een betere manier vinden om te onthaasten en de batterijen, die de afgelopen decembermaand een behoorlijke prestatie hebben moeten leveren, weer helemaal op te laden?

Vissen op het water

Misschien ben jij wel zo iemand die er met een bootje op uit trekt en de hele dag gaat vissen.

Helemaal alleen met niets anders dan het geluid van klotsend water tegen de boot en een zacht briesje in je gezicht.

Je kunt het jezelf zo comfortabel maken als je zelf wil. 

Een nieuw jaar, een nieuwe start

Als het nieuwe jaar een feit is kunnen we de ratrace van december afsluiten en doorgaan met ons ‘gewone’ leven. De rust keert weer en alledaagse zaken nemen het geregel van de voorgaande feestmaand over.

We kunnen ons weer gaan concentreren op zaken als Rust en Regelmaat.

We hebben tijd om wat stoom af te blazen, te onthaasten en de normale gang van zaken neemt ons leven over. Alledaagse zaken als werk en school gaan als van ouds de dagindeling bepalen en de weekenden zijn weer helemaal van onszelf. Geen geregel van cadeaus, familiediners en andere zo typisch aan december gerelateerde zaken maar gewoon Rust.

Ga er eens alleen op uit en laat je fantasie op de loop gaan met je gedachten.

Zoek een rustig plekje in een park en vind je rust als je je gedachten de vrije loop laat en wegdroomt in een overvloed van ideeën die zo maar bij je opkomen.

Fantaseer over hoe de toekomst er uit zou kunnen zien als je dromen werkelijkheid worden.

Chillen in het park

Misschien wil je wel een groot huis, een toffe auto of een verre vakantie. Maar misschien zijn je wensen niet zo groot en wil je gewoon een rustig leven met zo af- en toe een uitstapje.

Ook kun je dromen over die man of vrouw waarvan je denk dat die onbereikbaar voor je is. Ik zeg gewoon op af stappen en zeggen wat je denkt. Niet geschoten is altijd mis!

Als je de mogelijkheid hebt om buiten de schoolvakanties er even tussenuit te knijpen is dat dé ideale tijd om in een andere omgeving te onthaasten. Samen of misschien wel helemaal alleen een weekje in een vakantiehuisje onthaasten en tot rust komen. Bijtanken voor wat de toekomst gaat brengen. Geniet van de natuur en laat je verrassen door de flora en fauna in Nederland. Het klinkt misschien wat stoffig maar er is veel te ontdekken hoor. Als je er interesse voor hebt zijn er heel mooie dingen te zien.

Ben je niet zo van de bloemetjes en de bijtjes dan is er altijd nog de ‘grote stad’. Boek een hotelletje en ga eens een dag of wat een stad verkennen die je nog niet kent. Het klinkt misschien raar maar er zijn mensen die in een stad tot rust komen. Misschien ben jij er daar wel één van.

Dierentuinen en Pret/Thema parken

Onthaasten in de dierentuin

Een dagje dierentuin kan ook een vorm van onthaasten zijn. Je slentert van de ene verbazing naar de anderen en leert er dieren kennen van over de hele wereld. Zelfs dieren die bijna zijn uitgestorven worden hier ten toon gesteld en er zijn diverse fokprogramma’s die er voor moeten zorgen dat de soort in stand wordt gehouden.

Neem nou bij voorbeeld “De Beekse Bergen“. Je kunt hier op drie verschillende manieren genieten van het park. 1) te voet, 2) met je eigen auto en 3) met de bus of boot van het park. Zelfs blijven slapen behoort hier tot de mogelijkheid.

Neushoorn
Rollercoaster Walibi

Onthaasten in Pret/Thema park

Een uitje naar bij voorbeeld “De Efteling” is voor zowel oud als jong een feest. Je kunt er genieten van vele attracties en van de sprookjes in het sprookjesbos. Blijf vooral tot ‘s-avonds om de watershow niet te missen. Je kunt ook hier blijven slapen in een huisje of in het Efteling Hotel.

Maar ook de energie en adrenaline die vrijkomt tijdens een ritje in één van de Rollercoasters in “Walibi Holland” kunnen sommigen volledig doen onthaasten. Bij dit park zijn ook huisjes waarin je kunt overnachten en/of een vakantie periode verblijven.

Onthaasten door lezen

Een eeuwen oude beproefde manier van onthaasten is het lezen van een goed boek. En dan bedoel ik niet alle boeken waaruit je kunt leren hoe je wat dan ook kan doen, maar gewoon een boek met een verhaal waarin je kunt wegdromen. We zijn geen van allen hetzelfde dus is er ook geen boek aan te wijzen dat voor iedereen de juiste keuze is. Vrouwen lezen andere verhalen dan mannen. Jongens lezen andere boeken dan meisjes. Ook karakter en interesses zijn veelal verschillend dus het is even zoeken naar een boek dat voor jou de juiste keuze is.

Hieronder wat suggesties:

Heren

Dames

Kinderen

Voor meer boeken kun je HIER klikken

En dan nog het ULTIME onthaasten

Mediteren

Voor velen de meest effectieve manier van onthaasten is de zo genaamde wellness. Het is een begrip dat eigenlijk vele manieren van ontspanning samenvoegt.

Wat een meditatie moment is voor de één is een sauna bezoekje voor de ander. Maar ook een massage en/of een lekkere plons in de hottub of de jakuzzi kan een behoorlijke impact hebben op je gemoedstoestand.

Wil je meer weten over deze manier van onthaasten . . klik dan hier en lees verder

Dank voor je aandacht en vergeet vooral niet onze website zo nu en dan te checken.

Geef een reactie