Je bekijkt nu Op de Goede weg

Op de Goede weg

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Diversen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het heeft even geduurd maar we zijn Op de Goede weg. Dank zij jullie heeft de Corona COVID-19 pandemie niet zo kunnen huishouden als verwacht maar is er een kentering gekomen in het aantal ziekenhuis opnames. De aantallen op de Intensive Care nemen gestaag af en in de verpleeghuizen mogen mensen weer naar de recreatiezaal om een kopje koffie te drinken en even bij te kletsen.

We zijn er nog lang niet

Natuurlijk kunnen we nog niet zeggen dat we het virus hebben overwonnen maar we zijn zeker op de goede weg. We zullen allemaal rekening moeten houden dat er nog lang een zo genaamde “1.5 meter economie” zal zijn en dat de vrijheden die we voor de crisis hadden nog wel even op zich zullen laten wachten.

Handen wassen, afstand bewaren en zo veel mogelijk onderling contact vermijden zijn toch wel de sleutelwoorden om dit verschrikkelijke virus de baas te worden.

De andere kant

Maar er zijn ook positieve kanten aan de situatie waarin we op het ogenblik verkeren.

Er is een saamhorigheid ontstaan waar we nog nooit aan hadden kunnen denken. Mensen helpen elkaar met bv boodschappen halen. Er worden Youtube filmpjes gemaakt om elkaar een hart onder de riem te steken en de zorg verlenende sector is nog nooit zo positief in het nieuws geweest.

Goede Dag

Meer positiviteit

Om me heen zie ik twee kanten in de toestand.

  1. Ik zie ondernemers die zitten te klagen of de wereld vergaat en iedereen en alles tegen hen is. Op TV zat er één te huilen en gaf iedereen en alles de schuld van de situatie. Niet de juiste ondernemers mentaliteit denk ik. Zijn personeel had een veel professionelere houding. Die hadden een crowdfunding actie op touw gezet om de boel te redden.
  2. Ook zag ik verschillende échte ondernemers die, nadat ze de klap hadden geïncasseerd en verwerkt de schouders er weer onder zetten en met oplossingen kwamen die je niet voor mogelijk had gehouden. Horeca ondernemers die van hun restaurant een Take Away maakten en er was zelfs een strandtenthouder die zijn terras zo inrichtte dat er voldoende ruimte was tussen de tafels en waar men via een app kon bestellen en afrekenen. Dit tezamen met het uitserveerbeleid maakte fysiek contact geheel overbodig en dus veilig. Sportschoolhouders die fitness apparaten afplakken om zo afstand te creëren tussen de sporters die, even geen gebruik kunnen maken van kleedkamers en douches. Alles om incidenteel contact vooraf al te kunnen vermijden.

Genoeg over anderen.

Waar staan wij in dit hele verhaal. Zijn ook wij op de goede weg? Zijn we het binnen zitten al zat? Kunnen we de toestand nog aan?

Natuurlijk kunnen we dat nog wel even volhouden. We moeten wel! Maar ……. Er komt een dag dat we weer, hetzij beperk mogen uitvliegen. Dan mogen we weer naar buiten en, op gepaste afstand, weer wat intermenselijk contact hebben.

sportschool

Nu vast rondshoppen

Om straks niet achter in de rij te staan met het boeken van die welverdiende vakantie is het misschien handig vast een beetje rond te shoppen en eens te kijken waar je wel heen zou willen als het zo ver is. Het vliegen zal nog wel even duren dus zijn de vakantiebestemmingen in Nederland zeer gewild.

Op onze website zijn er volop keuze mogelijkheden die voor iedereen wel wat kunnen bieden.

Meer informatie over Corona gerelateerde maatregelen vind je op de websites van de aanbieders.

Geef een antwoord