De Nederlandse steden

In de Nederlandse steden is, net als vele steden in Europa, veel te doen. In eigenlijk iedere ‘grote stad’ zijn er verschillende musea en bezienswaardigheden. Je kunt meestal wel ergens varen en er is ook wel een hoog punt te vinden waar je over de stad kunt uitkijken. Hop on Hop off bussen zijn eigenlijk ook in iedere stad actief en geven meestal een goed beeld van de stad.

Iedere stad heeft ook zo z’n eigen specials. Neem nou Amsterdam met z’n grachten en bijvoorbeeld “Het Anne Frank huis”, Rotterdam met z’n wereldhaven en Den Haag waar de regering zetelt. Je kunt eigenlijk voor iedere stad wel iets vinden.

Amsterdam

Amsterdam

Een dagje Amsterdam is een hele belevenis. Er is zo veel te doen dat je keuze moet maken. Je kunt gaan voor de charmes van de stad maar ook één of meerdere musea bezoeken. Keuze genoeg. Je vind ze allemaal hier Iets geheel anders maar zeker net zo leuk is De Heineken ExperienceZie de historie van Nederlands grootste en meest bekende biermerk in de eerste brouwerij waar dit merk werd gebrouwen.

Aanschouw poi’s zoals, het Paleis op de Dam, het Dam monument, het museumplein, het Rembrandsplein en ‘last but not least’ The Dungeons. Amsterdam kun je ook van een heel andere kant leren kennen. Namelijk vanaf het water. Er worden verschillende rondvaarten  aangeboden.

Kijk ook eens voor eenI amsterdam Cardhet biedt je kortingen op vele  musea en andere activiteiten in de stad. Incl. vrij OV.

wapen Den Haag

Den Haag / Scheveningen

Den Haag, de stad van onze regering, is ook een plaats in Nederland waar je je goed kunt vermaken. De diversiteit van het aanbod maakt dat er voor iedereen wel iets interessants te vinden is.  In de stad kun je eens een kijkje gaan nemen op Het Binnenhof en de Ridderzaal met eigen ogen aanschouwen. Loop eens over het Lange Voorhout en voel die deftige sfeer. Of kijk uit over de stad vanaf de Haagse Toren.

Is lopen niet je ding dan kun je altijd nog gebruik maken van deHop-on Hop-off Touristen Tramom je door de stad te laten vervoeren, Ook de musea in Den Haag vind je op onze musea-pagina

En dan is er Scheveningen. The Hague Beach zo als dat tegenwoordig wordt genoemd. Loop lekker eens over de boulevard, eet een visje in de haven of zoek je vertier in de omgeving van het Kurhaus, één van de oudste hotels in Scheveningen. Je vind er vele restaurantjes, winkels, een bioscoop en het Holland Casino. Werkt het weer niet mee, neem dan eens een kijkje bij Sea Lifeen loop tussen de verschillende zeedieren.

Wapen Rotterdam

Rotterdam

De grootste havenstad van Europa en in de top 3 van de wereld! Rotterdam bruist van de energie. In de haven wordt er altijd gewerkt aan het lossen en laden van schepen en in de stad is ook volop te doen. De Hop-on-Hop-off  bussen, net als in iedere grote stad in Europa bieden je een overzicht van de stad door hun route. 

De rondvaarten worden verzorgd door Spido en geven je vanaf het water een duidelijke blik van de grootte van de havens en de verschillende goederen van wat er allemaal over zee naar ons land komt. Van bovenaf is Rotterdam te bewonderen vanaf de Euromasteen uitzichttoren met restaurant die is gebouwd in 1960 voor de Floriade. Als je met de kids op stap bent is het mischien een leuk idee om te lunchen op de pannekoekenboot.

Uiteraard heeft Rotterdam ook Musea. Die vind je op de speciaal ingerichte pagina. Ben je er nog niet uit welke attracties je wilt gaan bezoeken neem dan vast de Rotterdam Welcome Card. Die geeft je tot wel 50% koring op topmusea, de diergaarde Blijdorp en de Hop-on-Hop-off bussen.

Voorheen de streek ” Het Westland “, ook wel de Groententuin van Europa genoemd, maar nu de stad ” Westland ” ligt ingeklemd tussen de steden Maasluis, Delft en Den Haag.

Alle plaatsen met uitzondering van Hoek van Holland (gemeente Rotterdam) behoren tot de gemeente Westland. Allemaal met hun eigen identiteit en allemaal met een toch net verschillend dialect.