Je bekijkt nu Vakantie in het Bos

Vakantie in het Bos

Vakantie in het bos is een perfecte manier van onthaasten. Als je door het bos loopt en de natuur op je laat inwerken kom je vanzelf tot rust. De dagelijkse beslommeringen lijken minder waarde te krijgen en het goede leven neemt bezit van je. Lekker met z’n tweeën of met je gezin er op uit om volop te genieten van de omgeving terwijl je de gezonde, zuurstofrijke boslucht inademt.

Jong duo in het bos

In het Voorjaar

Bos treintje

Met z’n allen er op uit

Vroeg in het jaar gebeurt er van alles in het bos. Als je, genietend van de eerste zonnestralen die door het uitgedunde bladerdek komen, in het bos je ogen goed de kost  geeft is er een hoop te beleven. Bij voorbeeld al het jonge groen, de vogels die takjes aan het sprokkelen zijn om een nestje te bouwen en de jonge eendjes in de plas midden in het bos. Dieren die elkaar het hof maken om zo een partner te vinden om jongen mee te krijgen enz. enz. Een (korte) vakantie in het bos bied je in het voorjaar een schat aan informatie over de natuur.

In de Zomer

In de zomer bied het bos je bij voorbeeld verkoeling. De bomen werpen lange schaduwen die gebruikt kunnen worden om even uit de zon te gaan om wat af te koelen. Maar ook een duik in een ven of in het zwembad kan verkoeling brengen. Vanuit je huisje zie je de eekhoorntjes speels de bomen op en neer vliegen en als je geluk heb komen ze zo dichtbij dat je ze zowat kunt aanraken. De stukjes brood die over zijn van het ontbijt willen daarbij weleens helpen.

Eekhoorn in boom

Eekhoorntje in een boom

In de Herfst

Rood met witte stippen

Rood met witte stippen

Diezelfde eekhoorntjes zijn nu volop aan het zoeken naar voedsel. Dennenappels en eikeltjes worden verzameld en verstopt. En de herfst is ook de tijd van paddenstoelen. De kabouter die er bij hoort heb ik, behalve in de Efteling, nog niet kunnen ontdekken maar als jij goed zoekt vind je hem misschien wel. Kijk eens omhoog en geniet van alle prachtige kleuren die de bladeren hebben aangenomen en speel met de kids in het bladertapijt op de grond. Dan lekker naar ‘huis’ om te genieten van een warm bad en een gezellige avond.

In de Winter

‘s-Morgens word je gewekt door de kids die je vertellen dat het vannacht heeft gesneeuwd. Na het ontbijt ga je er op uit om sneeuwballen te gooien en een grote sneeuwpop te rollen. Er worden snowangels gemaakt en volop genoten van dit winters tafereel. Ook samen is een wandeling door dit besneeuwde landschap van onschatbare waarde. Het frisse van de sneeuw en de kou, waar jullie geen last van hebben door je kleding, zijn omstandigheden die je alleen maar in de winter kunt ervaren. En dan het thuiskomen. Het houtvuur wordt aangemaakt en de dampende chocolademelk, met misschien wel een toefje slagroom, wordt geserveerd. Wat hebben we het toch goed.

Kindje in de sneeuw

Het heeft gesneeuwd

Wil je meer informatie over de verschillende vakantie mogelijkheden kom dat naar onze website of

Ga direct naar de pagina waar vakantieparken worden weergegeven.

Heb je na het lezen van al deze informatie toch zo iets van “Het strand” is toch meer mijn ding;

Meer informatie over Corona gerelateerde maatregelen vind je op de websites van de aanbieders.

Fijne Vakantie en Blijf Gezond.

Geef een antwoord