Je bekijkt nu Vakantie aan Zee

Vakantie aan Zee

Een vakantie aan zee is eigenlijk in ieder jaargetijde mogelijk. Zowel in de zomer, dat begrijp je wel, maar ook in de herfst, winter en het voorjaar is het fijn om aan zee te zijn. In de zomer is het lekker zonnebaden en zwemmen in zee terwijl je in de herfst tijdens een wandeling heerlijk kunt uitwaaien. Lekker even je hoofd leegmaken en wat rust vinden in de wind. ‘s-Winters, na een wandeling op het strand, kom je weer in je vakantiehuisje waar de kachel staat te snorren en je in een lekker warm bad kunt ploffen om op te warmen. Ook het voorjaar heeft zo z’n charmes. Genieten van de eerste zonnestralen en lekker opwarmen na een koude, sombere winter.

De eerste keer aan zee. Wat een water hé?

Vakantie aan Zee in het Voorjaar

Qualitytime aan zee

Qualitytime

Na een koude en natte winter zijn de eerste zonnestralen van het voorjaar meer dan welkom. Het zachte briesje van zee omringt je met de zilte zeelucht die je met flinke teugen tot je neemt. Wat is het toch fijn er even tussenuit te kunnen gaan om stress en werkdruk even achter te laten. Je even niet te hoeven haasten en zelf de regie te hebben over je dagindeling. Een lege agenda en alle tijd van de wereld om nu eens dingen te doen die je zelf wilt. Qualitytime zoals het ook wel wordt genoemd.

Vakantie aan Zee in de Zomer

We kennen allemaal wel het beeld van een druk bezocht strand in de zomer. Lekker zonnebaden en af en toe een verfrissende duik in zee voor wat afkoeling. De strandtenten met hun terrasjes zorgen voor een drankje en een snack. Zelfs een maaltijd is geen probleem en wordt zowel binnen als buiten geserveerd. Je hoeft helemaal niet ver om lekker aan de kust te zijn en van de zon te genieten. Nederland biedt vele mogelijkheden om lekker buiten te zijn.

Zonnebaden op het strand

Zomerstrand

Vakantie aan Zee in de Herfst

Lekker uitwaaien

Uitwaaien

De herfst is een jaargetijde waarin we niet direct aan vakantie denken. Het is koud en nat. Het waait en er is op straat niet veel te beleven. Maar ….. aan zee is het een heel ander verhaal. Vanuit je bed in je vakantie woning/ bungalow hoor je de wind om het huis brullen en je draait je nog eens lekker om. Je hoeft er voor niemand en niets uit dus lekker nog even nagenieten van je warme slaapplaats. Dan een vers gezet bakkie koffie en er op uit. Uitwaaien op het verlaten strand met niets anders dan je eigen gedachten. Je proeft de zilte smaak van de zee op je lippen. Genieten 2.0 dus!

Vakantie aan Zee in de Winter

In dit seizoen denk bijna iedereen aan wintersport. Ook leuk maar binnen de landsgrenzen is het in de winter ook goed vertoeven hoor. Er zijn volop mogelijkheden om er even tussenuit te gaan en het strand is er daar één van. Enige tijd terug ben ik met mijn gezin naar Port Zélande, je weet wel van CenterParcs geweest en heb daar een geweldige vakantie beleefd. Na een wandeling langs het strand van het Grevelingenmeer kwamen we terug in onze bungalow waar de kachel de boel warm hield. Na wat uitgerust te zijn lekker de sauna, ja we hadden een luxe woning geboekt,  ingegaan om weer door en door warm te worden. Heerlijk! Maar ook de Noordzee stranden zijn heerlijk in de winter en de strandvakantie parken zijn ook ‘s-winters geopend.

IJsvorming op strand

IJsvorming aan zee

Voor meer informatie over vakantie parken van diverse aanbieders kun je de knop hieronder gebruiken.

Ben je meer van de luxe verblijven? Kijk dan eens bij de hotel arrangementen via de onderstaande knop.

Heb je na het lezen van al deze informatie toch zo iets van “Het Bos” is toch meer mijn ding;

Meer informatie over Corona gerelateerde maatregelen vind je op de websites van de aanbieders.

Fijne Vakantie en Blijf Gezond.

Geef een antwoord