Vakantie in Corona tijd

Het is nu al meer dan een jaar geleden dat er voor het eerst werd kennis gemaakt met het Covid-19 virus. We wisten toen nog niet wat ons boven het hoofd hing maar inmiddels zijn we het er allemaal over eens dat het een behoorlijke aanslag is op onze vrijheid. Om maar een paar ingestelde maatregelen te noemen bij voorbeeld de mondkapjes, de afstand 1.5 m, de winkelsluiting, de horeca gesloten, de avondklok enz. enz.

De wereld zit op slot

Allemaal beperkingen om het verspreiden van dit dodelijke virus te kunnen indammen en uiteindelijk te laten verdwijnen uit onze samenleving.

In het begin zag iedereen wel de noodzaak van die maatregelen maar inmiddels, na meer dan een jaar zwabberbeleid van onze leiders in Den Haag, stellen vele van ons de vraag of alles nu wel zo nodig is.

We zien ook tegenstrijdigheden in dat beleid zodat de geloofwaardigheid in de maatregelen afneemt en er een vorm van verzet ontstaat tegen de verschillende beperkingen.

Hou vol mensen, eens komt er een einde aan!

Recreatiereizen naar het buitenland nog steeds onmogelijk

Ga je altijd op vakantie naar het buitenland? Frankrijk, de Spaanse of Italiaanse kust, Griekenland of misschien wel Curaçao? Op het ogenblik onmogelijk door de opgelegde vliegbeperkingen. Alleen noodzakelijke zakenreizen zijn toegestaan.

Wel zijn er experimentele reizen naar Griekenland en Gran Canaria alleen de resultaten van deze proeven zijn nog niet beken en dat laat naar verluid nog wel even op zich wachten. Ondertussen stromen de Nederlandse vakantieparken al behoorlijk vol en voor wie er niet op tijd bij is word er verwacht dat er strak geen plekje meer kan worden bemachtigd.

Ook op de Campings en andere vakantie verblijven is er al grote drukte. Sommige hebben al een bezettingsgraad van 90% (bron RTL) 

Actie wordt dus aangeraden als je nog dit jaar in Nederland een vakantiebestemming wil reserveren.

Een afwachtende houding is, denken wij, op dit moment en in de huidige situatie geen optie. En wie wil er nu niet op uit!

We zitten (bijna) allemaal al meer dan een jaar opgesloten en zijn aan verandering van omgeving en een uitje toe.

We vedienen het!

Je zal maar in de stad wonen

Woon je in de stad en heb je geen tuin? Dan is voor jou deze crisis een extra nare ervaring.

Nu het voorjaar, met beter weer en warmere temperaturen, zich laat zien lijkt me dat iedereen snakt naar die buitenlucht die we de hele winter hebben moeten missen.

Even een luchtje scheppen aan het strand, in het bos of in één van de parken is bijna een must. 

Zeker als je geen tuin hebt, waar je ook in de winter onderhoudswerkzaamheden hebt, is het buitenzijn minimaal geweest maar betere tijden breken aan. 

Parken stromen weer vol en de Covid regels worden niet meer zo nauw genomen. Handhaving moet ingrijpen en het park wordt als vuilnisbelt achtergelaten. Dat moet toch anders kunnen?

T O C H ?

Ook wij hebben geen pasklare oplossing

Studentenkamer

Het spijt ons dat we je geen pasklare oplossing kunnen aanbieden maar er zijn wel wat mogelijkheden om er op uit te gaan en je toch aan die verschrikkelijke regels te houden. Als student kun je op het ogenblik alleen maar colleges online volgen en dat kan, op de meeste vakantieparken is WiFi gratis voorhanden, ook in een andere omgeving.

Als jullie met een groep in een studentenhuis wonen en daardoor in dezelfde bubble leven, kun je ook met diezelfde mensen een huisje op een vakantiepark boeken en daar je ding doen.

Even een andere omgeving . Even niet die dagelijkse sleur maar genieten van alles om je heen.

Je kunt dan ook lekker buiten op je eigen terras een biertje/wijntje drinken, een BBQ organiseren en/of een (klein) feestje vieren.

Ook voor niet studenten is het een zware tijd

Kijk de studenten vallen op door hun expliciete manier van protesteren maar voor vele van ons “andere” Nederlanders is de situatie niet anders. We voelen ons allemaal een beetje depressief omdat onze bewegingsvrijheid is beperkt. We begrijpen geen van allen waarom er wel een feest voor 10.000 mensen op een plein in Breda kan worden georganiseerd en de terrassen, die aan het plein zijn gevestigd, dicht moeten blijven.

We snappen niet als men zegt dat reisbewegingen zo veel mogelijk moeten worden voorkomen dat we wel met 14 miljoen mensen naar de stemhokjes mogen. Waarom er werkbezoekjes door ministers worden afgelegd en waarom men zo terughoudend is in het openen van dierentuinen, pretparken en andere gelegenheden waar de regels goed te handhaven zijn.

De horeca heeft al vanaf het begin van de ‘drooglegging’ laten zien dat men in staat is met in acht neming van de opgelegde beperkingen toch open te kunnen en, al dan niet alleen op de terrassen, zelf weer de kost te kunnen gaan verdienen.

Restaurants die nu op omvallen staan kunnen heel goed, hetzij in beperkte vorm, hun gasten bedienen en er voor zorgen dat de samenleving weer wat losser komt. Vraag het de burgemeesters van de grote 4 steden van ons land en die beamen wat er net verteld wordt. Ook zij pleiten voor een versoepeling in de horeca en deze mensen kunnen weten wat er georganiseerd is omdat ze er gewoon dichter opzitten.

En dan nog even dat vaccinatie gedoe

We kunnen het niet anders benoemen als gedoe. Het heen- en weer geslinger van wel vaccineren, niet vaccineren, alleen de mensen boven de 60 jaar, alleen de zwakkeren, nee eerst de tehuizen maar niet de medewerkers, handhaving krijgt voorrang, oh nee toch weer niet . . . . Je wordt er niet goed van!

Er wordt, net als in de politiek hier door te veel partijen beslist wat wel- en wat niet goed is. Door deze onduidelijkheid is inmiddels de vaccinatie bereidheid tot een “all time low” gedaald en vele mensen die in aanmerking komen voor een prik weigeren.

Ja zegt men dan, de kans is zo miniem dat je het best kunt doen. Wie garandeert mij dat ik niet juist die ene ben die wel getroffen word door de bijwerking?

Het ene vaccin beschermt 60% het andere 90%. Voor het ene is één prik nodig, voor het andere wel twee of drie. De Keuze is Reuze.

Weet jij het nog?

Weer meer onduidelijkheid vanuit Den Haag

Covid-19 vaccin

Het goede nieuw is . . .

Allereerst mij oprechte verontschuldiging voor het feit dat ik mij misschien wat heb laten gaan in deze blog maar als ik eenmaal op stoom ben ….. Ik ben me er terdege van bewust dat deze blog hoort bij een vakantie en uitjes website en wil dan ook afsluiten met het goede nieuws dat de vakantieparken, glampings, campings, hotels en diverse andere opties om er even uit te gaan nog steeds via onze website te boeken zijn.

Je kunt volop genieten van de natuur en er lekker even tussenuit glippen om wat positieve energie op te snuiven.

Onze website