Begint het bij jou ook al te kriebelen?

Het is weer bijna zo ver. Nog even wat sneeuwrestjes wegwerken en we kunnen weer uitzien naar het voorjaar. Het jaargetijde dat er weer volop nieuw leven is en dat de blaadjes weer aan de bomen komen.

Ik heb de eerste merel alweer in de tuin gespot en langzamerhand begint ook de flora te ontwaken. De egel die hier altijd overwinterd scharrelt z’n kostje weer bij elkaar en langzaam komt alles weer tot leven.

Lammetje in de weide

De eerste lammetjes zijn alweer geboren. Wat een heerlijk gevoel is het toch om te ervaren dat alles, ondanks de kou en het gure weer van afgelopen winter, op magische wijze toch weer tot leven komt.

Misschien voelen jullie dat ook wel, dat gevoel van ik wil er NU op uit en gaan genieten van alles wat moedertje natuur ons te bieden heeft.

Genieten met volle teugen

Natuurlijk maak één zwaluw nog geen zomer maar voor wat betreft de lente kan het mij niet snel genoeg gaan gebeuren. Ik kan niet wachten om zonder jas naar buiten te kunnen en te genieten van het voorjaarszonnetje. Met volle teugen genieten, vitaminen ‘D’ opzuigen en energie bijtanken.

Het lijkt ook wel of iedereen ineens een beter humeur heeft en dat de kleine dingetjes die er altijd wel zijn zonder problemen worden geaccepteerd en “vergeten”. Misverstanden worden nog dezelfde dag opgelost en (bijna) iedereen is aardiger voor elkaar.

Nog even en de vlinders komen ook weer in de tuin. Prachtige kleuren en volop gefladder maken de achtertuin tot een levendige plek vol natuurschoon.

Van larve naar cocon en dan komt er zo’n mooie vlinder te voorschijn.

Als je er over nadenkt is de natuur één groot wonder! 

Vlinder

Ook in de stad merk je de seizoenswisseling

Woon je in de stad en heb je geen tuin? Nou langs de lanen en in de parken is de transitie tussen winter en lente ook volop merkbaar.

Kijk maar eens goed naar de bomen om je heen.

Lente in de Stad

Als je er oog voor hebt kun je op iedere hoek van de straat ervaren dat het voorjaar in aantocht is.

Ook de mensen zijn beter ‘gemutst’ en vriendelijker lijkt het wel.

 

“Zie je iemand zonder glimlach, geef hem/haar dan de jouwe”

Dolly Parton      

In het bos is het overduidelijk

Lentebos

Er is geen plek waar je beter kunt zien dat het voorjaar er weer aankomt dan het bos.

Het jonge groen aan de bomen, de activiteit van de eekhoorntjes en andere dieren en het gezang van de diverse vogels laten je duidelijk weten dat het voorjaar een feit is.

Misschien is dit wel de tijd om er eens lekker op uit te trekken. Een korte vakantie misschien?

Even een andere omgeving . Even niet die dagelijkse sleur maar genieten van alles om je heen.

Het kan al een hele opluchting zijn om een dagje er op uit te trekken en je met andere zaken bezig te houden en je energie voorraad aan te vullen.

Ook voor de kleine(re) beurs zijn er diverse mogelijkheden

Heb je niet zo veel te besteden maar wil je toch de sleur doorbreken, dan zijn er voor jou ook diverse mogelijkheden om er eens heerlijk van te gaan genieten.

Het voorjaar is ook voor jou dé tijd om eens buiten de box te denken en er op uit te trekken.

Ga eens een dagje naar het strand, loop de pier op of slenter over de boulevard. Maak een boswandeling of loop eens door een vreemde stad. Zelfs een keer de boodschappen halen in een andere supermarkt kan al een welkome afwisseling zijn.

Pak eens de fiets en doe de fietsroute in jou buurt. Bekijk je eigen omgeving eens door de ogen van een toerist. Je zult er versteld van staan wat er allemaal in jou omgeving te doen is. Misschien bij de ANWB eens rondshoppen om een route te vinden waar je wel mee uit de voeten zou kunnen.

Low Budget en er toch even tussenuit. 

Fiets eens door een ‘vreemde’ stad en zoek eens uit wat voor kunst er allemaal (gratis) te zien is.

Ik bedoel in Amsterdam is er De Dam, het Museumplein, het Paleis op de Dam, het Centraal Station, de Nieuwe Kerk, enz. In Rotterdam de Coolsingel, de Zwaan, het beeld van Zadkine, het Stadhuis en het nieuwe Centraal Station, enz. Den Haag met z’n Ridderzaal, Kurhaus (Scheveningen), Babylon, enz. Zo is er voor iedere stad in Nederland wel wat te vinden.

Thuis de broodjes smeren en een thermoskan koffie mee en genieten van het buitenzijn.

In iedere stad zijn er ook de parken die geheel gratis toegankelijk zijn. Kleedje mee en neerstrijken voor een heerlijke picknick.

Fietsen in de stad

Herinneringen komen weer naar boven

Herinner jij je nog de geur van vers gemaaid gras. Mij mag je er voor wakker maken. Het betekent voor mij dat er weer van alles groeit en bloeit. Het betekend dat het weer is opgeknapt en dat we met z’n allen weer naar buiten kunnen.

Geluiden van zingende vogels hebben ook zo’n zelfde effect op mij. Het maakt me blij en triggert me op zoek te gaan naar een leuk uitje. Of het nu een weekendje of weekje vakantie is of een dagje naar een pretpark ik moet er even op uit.

De combinatie pret/themapark en een verblijf in een bungalow is voor velen dé manier van recreëren waarnaar uitgezien wordt. Wat denk je van een safari ervaring met verblijf aangrenzend aan de steppe? Bij Beekse Bergen kan dat. Of een verblijf in Bosrijk van De Efteling. Je boeking is inclusief toegang tot het park zo lang je boeking geldt. Slagharen is ook zo’n park waar je kunt slapen inclusief toegang. En nog een tip, als je van actie houd kun je ook bij Walibi genieten en overnachten.

zonnebril

Wat je keuze ook is, ik weet zeker dat voor jou/jullie het voorjaar ook een geweldige tijd zal zijn. Veel plezier in:

Het Voorjaar!

Huh?????