Je bekijkt nu Wat is glamping?

Wat is glamping?

Als je jezelf afvraagt wat Glamping precies is, ga je hier het antwoord zeker vinden. We geven je ook de verschillen met de traditionele manier van vakantievieren en je gaat ontdekken of Glamping iets voor jou is en wat het kost.

Lees snel verder en laat je aangenaam verrassen door deze vrij recente vorm van vakantievieren!

Wat is glamping precies?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen… Glamping (Glamorous Camping) wil niets anders zeggen dan kamperen op een relaxte en luxere manier.

Veel campings in Nederland hebben al speciale glampingaccommodaties, maar je vindt ze ook op allerlei andere plekken in Nederland. Aan de kust, in de haven of afgezonderd in het bos. Je kunt het zo gek niet bedenken!

In Nederland is dit concept nog vrij nieuw. Hier kon je tot zo’n 15 jaar geleden kiezen tussen een hotel, bungalowpark of een camping. De laatste jaren komen er steeds meer alternatieve accomodaties bij, waardoor er voor iedereen wel iets leuks (en betaalbaars) te vinden is.

De meest bekende vorm van glamping is misschien wel de stacaravan. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een tiny house, boomhut, safaritent, yurt (grote ronde tent uit Mongolië) of lodge. Mogelijkheden genoeg voor een unieke ervaring!

Voor wie is glamping geschikt?

Vind je een bungalowpark niet gezellig of hou je niet van “primitief” kamperen? Dan is er nu dus een middenweg. De luxe van thuis of van een goed bungalowpark gecombineerd met de vrijheid en gezelligheid van de camping.

Niet meer met je w.c. rol onder de arm over de camping lopen, zodat iedereen kan zien dat het sanitair-gebouw het komende uur even ontweken moet worden.

Glamping is beter dan camping

Maar wel de sociale contacten met al je buren die op de varanda van hun glamping accomodatie zitten. De lange avonden met een drankje en gloeiende barbeque voor je neus zijn dus nog steeds mogelijk!

Met de kids

De kinderen kunnen als vanouds de hele dag op de camping rondhangen met hun vriendjes. Dat is pas relaxed vakantievieren en daarmee bedoel ik vooral ook voor de ouders!

Glamping is dus eigenlijk geschikt voor iedereen. Jong en oud kan hier gebruik van maken.

Als je een huisdier mee wilt nemen, moet je dit wel van tevoren even controleren. Dit is namelijk niet overal mogelijk!

Ben jij op zoek naar iets anders dan altijd maar naar die traditionele camping of dat bungalowpark? Lees dan snel verder, want de mogelijkheden zijn eindeloos!

Verschillen traditionele accomodaties en Glamping

Iedereen viert zijn vakantie graag op zijn of haar eigen manier. Voor de één is alleen pure luxe genoeg, terwijl voor de ander gezelligheid en back to basic belangrijk is. Wat is het verschil tussen alle mogelijkheden en waarom is Glamping zo ideaal? Lees verder en zie dat Glamping het beste van twee werelden combineerd.

Een boomhuis of hut is een ideale glamping accomodatie. Puur natuur!
Wakker worden door kwetterende vogeltjes of rondscharrelende eekhoorns, puur genieten!

Traditionele camping

Je kent het wel: de auto met eventueel een aanhanger of caravan volgeladen. Bij aankomst alles opbouwen en installeren, ook bij slecht weer! Voordat je helemaal klaar bent, is het al bijna avond. De eerste dag ben je dus al voor een groot gedeelte kwijt.

De meeste campinggangers zitten hier misschien niet mee, maar als je een keer wat anders wilt, is Glamping écht ideaal!

Bungalowpark

De favoriete vakantieplek van veel Nederlanders is en blijft een bungalowpark. Vrijwel dezelfde mogelijkheden als thuis zijn beschikbaar en het zwembad, restaurant en de diverse activiteiten zijn op loopafstand.

Echter betaal je hier wel naar en dan zeker in het hoogseizoen. Voor dat geld kun je al snel een week all-inclusive naar de Middellandse Zee.

Ook mis je een beetje de gezelligheid die je op een camping wel kan ervaren. Vaak gaan alle gordijnen dicht zodra het donker wordt en als je buiten iemand tegenkomt blijft het vaak bij een oerhollandse “Hoi”!

Wil je de gezelligheid van een camping eens meemaken, dan is Glamping de juiste keuze als je niet in een tentje of caravan wilt bivakkeren.

Hotel

Voor pure verwennerij moet je in een hotel zijn. Echter heb je niet alle activiteiten die je op een camping of bungalowpark wel kunt vinden.

Na het diner, zit er dus niet veel anders op, dan naar je kamer en wat tv kijken. De mogelijkheden zijn daar wat beperkt. Een bakje koffie kun je wel zetten, maar veel meer zit er meestal niet in. Als je in een bruisende stad zit, is het natuulijk anders. Dan kun je ook ‘s-avonds iets leuks gaan doen.

Je zult in een hotel ook niet snel bij je buurman aankloppen om even lekker bij te kletsen met een hapje en drankje.

Bij Glamperen kan dat dus wel, want de meeste campingsgasten zijn een stuk beter te benaderen. In de zomer zitten die vaak buiten, waardoor een gesprek al snel op gang komt.

Glamping, zo kan het dus ook!

Glamping is dus het ideale scenario uit beide werelden.

Je accommodatie is al helemaal ingericht en voorzien van allerlei snufjes om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Een eigen toilet, luxe badkamer en mooie keuken is geen uitzondering.

Wat is Glamping? De luxe die je gewend ben in combinatie met gezelligheid en natuur.

Geen aanhangwagens en volgepropte auto’s met kampeerspullen meer, maar alleen even je tas uitpakken en genieten maar!

Wat zijn de voordelen van Glamping?

  • Unieke accommodaties in Nederland en ver daarbuiten.
  • Klaar bij aankomst, geen gedoe met tentstokken, alleen uitpakken en genieten maar!
  • Vaak (niet altijd) gelegen op een camping, dus gezelligheid gegarandeerd.
  • Voor elk budget is wel een leuk optrekje te vinden.
  • Meestal voorzien van een varanda, dus lekker buiten zitten!
  • In elk seizoen mogelijk.

Wat kost glamperen?

Voor ons Nederlanders is het altijd belangrijk wat iets kost. Het is vaak het eerste waar we aan denken als we het over vakantie hebben.

Glamping kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar het zal je misschien verbazen dat het écht niet zo duur is.

Midden in de zomervakantie kun je al voor minder dan €900 een weekje glamperen. Als je niet naar de schoolvakanties hoeft te kijken, ben je nóg veel goedkoper uit.

Qua prijs ben je dus voordeliger uit dan in een bungalowpark. Natuurlijk betaal je meer dan met je tentje op de camping, maar als je ziet wat je aan luxe en comfort kunt verwachten, valt het écht mee.

Zelf Glamping ontdekken!

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dus bekijk zelf wat er allemaal mogelijk is op dit gebied op de website van Glampings.com. Zij zijn gespecialiseerd in alles wat met Glamping te maken heeft.

  • Rechtstreeks boeken bij de aanbieder.
  • Veilig en betrouwbaar online betalen.
  • Al ruim 5 jaar dé Glamping expert van Nederland.
  • Check direct de beschikbaarheid en actuele prijzen.

Beleef deze unieke ervaring en ik weet zeker dat het niet bij één keer blijft!

Wat vind jij van Glamping? Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten in een reactie hieronder. In ons artikel even weg in Nederland lees je alles over wat wij op deze website aanbieden. Wedden dat jouw ideale vakantie of dagtrip in eigen land daar bij zit!!!!

Geef een antwoord