Verwen jezelf eens met wat comfort

Wellness is een manier van ontspannen die vroeger alleen voor de rijken onder ons was weggelegd.

Deze manier van ontspannen is nu alom bekend, in de samenleving geïntegreerd en alom geaccepteerd. Wie kent niet de sauna, het Turks stoombad en de bubbelbaden in het zwembad. De Hottub die af en toe op TV langskomt en de reklames  die de vele Thermae (duur woord voor wellness centrum) aanprijzen.

verwenjezelf
massageman

Massages voor vrouwen & mannen

Zelfs in het oude Rome en in Griekenland wisten ze al dat masseren de spieren in ons lichaam lekker losmaakt en dat het een vorm van genot is als het goed gebeurt. De gecertificeerde specialisten die tegenwoordig in de diverse spa’s werken hebben een pittige opleiding achter de rug om jou zo veel mogelijk van dienst te kunnen zijn met het losmaken van “vastgeroeste” lichaamsdelen.

Na een behandeling kom je als herboren overeind en alles lijkt wel makkelijker en vloeiender te gaan dan voor de massage.

Bij Bleu Wellness van Fletcher vind je alles op diverse locaties

Lekker met een glaasje wijn in bad

Wat denk je van een lekker warm bad, verrijkt met wat heerlijk geurende olie, een glaasje wijn naar keuze en dan genieten van het uitzicht. Dat kun je toch uren volhouden?

Het is eigenlijk niet van deze wereld hoe ontspannen en uitgerust je uit zo’n bad stapt. Niets kan je meer deren en je hebt het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Niets is er meer dat jou van je stuk kan brengen en jij hebt de regie over jouw leven.

Op dit gevoel kun je weer heel lang teren

vikingsauna

De sauna is ook een gewild deel van wellness

De sauna mag natuurlijk niet ontbreken in de wellness. In Scandinavië behoort het tot de standaard uitrusting van je huis maar in Nederland moeten de meeste mensen er toch de deur voor uit.

Het doel: Lekker opwarmen en de poriën openen zodat het opgehoopte vuil kan worden uitgezweten. Dan, als je wil een koude plons en je huid schrikt zo dat ze weer dichtklappen. Sommige mensen doen dit wel een paar keer. Brrrr

Kadotip: klik hier voor een dag volledige toegang voor 2 personen in een Sauna van jou keuze.

Ook voeding hoort bij wellness

Na een dag vol activiteiten mag een goede, gezonde maaltijd niet ontbreken.

In de meeste wellness centra kun je ook dineren en niemand weet beter wat goede en gezonde voeding is dan de koks van deze mensen. Ze hebben jarenlange ervaring met het bereiden van verantwoorde voeding die bijdraagt aan je gezondheid. Dineren met gelijkgestemden is een feest op zich.

Deel je ervaringen van de dag met de mensen die precies weten wat je bedoelt omdat ze het ook zelf hebben ervaren. Nog even een afzakkertje in de bar en dan naar huis . . . of blijf een nachtje slapen in het spa-resort en geniet morgen nog eens van al dat moois.

Ik zou bijna zeggen een “Once in a Lifetime” ervaring maar dat is niet waar. Je kunt terugkomen zo veel je wil!

dinertafel

Mogen we je wat suggesties doe van Spa’s die we op onze website ondersteunen?

Nog wat tips:

Voor meer wellness artikelen kun je via één van de bovenstaande links verder shoppen.

Fijne Spa-tijd

Geniet van alles wat deze bedrijfstak te bieden heeft!