Je bekijkt nu Zomer Zonnewende

Zomer Zonnewende

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Diversen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Wist je dan het alweer de langste dag is. Dat heeft te maken met de Zomer Zonnewende. Dat is de dag waarop de aarde in tegengestelde richting begint te kantelen

De aarde heeft in 1 jaar 365 1/4 omwentelingen en kantelt 2 keer. Dat brengt de zon in een andere stand ten opzichte van de aarde en zo is er een verschil in de jaargetijden. Deze kantelingen noemen we de Zonnewende. 1 x rond 21 juni en 1 x rond 21 december.

De foto bovenaan de pagina toont je Stonehenge. Deze plek werd vroeger door de bewoners van het Verenigd koninkrijk gebruikt om rituelen uit te voeren tijdens de Zonnewende. Maar wat betekend die Zomer Zonnewende nu voor ons? Er heeft altijd al een bepaalde vorm van mystiek over deze gebeurtenis gehangen.

Wat betekend dat voor ons

Qua mystiek is er niet zo veel te vertellen maar in deze tijd van het jaar zijn er vele voordelen ten opzichte van de winter. Doordat de dagen lang zijn kunnen we, als we dat willen, ‘s-morgens al vroeg van het zonnetje genieten. Joggen in de frisse morgen lucht, de zon begint te schijnen en je voelt je als herboren. Als je naar de bakker gaat voor vers brood hoor je de vogeltjes fluiten en het leven komt langzaam op gang. Na een buitje, bij voorkeur ‘s-nachts natuurlijk, ruikt de natuur zo lekker dat je eigenlijk gewoon naar buiten wordt getrokken om er van te genieten. Vooral na een onweersbui is de lucht zo apart dat het bijna een ‘crime‘ is binnen te blijven.

Ik zeg “Tijd om er eens lekker even tussenuit te gaan”

Kind in Zon
Geniet van het zonnetje

En dan zijn daar de avonden

BBQ
BBQ-en op het balcon of in de achtertuin

Omdat de avonden lang en zwoel zijn zoeken we met z’n allen wat vertier buitenshuis. Wat denk je van een BBQ avond met lekker vlees of, als je vegetariër bent groenten en vervangende producten. Gezellig met familie of vrienden de avond doorbrengen met een hapje en een drankje. Napraten over de belevenissen van de dag en plannen maken voor een uitje in de toekomst. Als je daarbij hulp zoekt is onze website een goede optie. Je vind er van allerlei soorten uitjes en vakantie ideeën in Nederland. Voor nog meer opties kun je ook de zomer-blog lezen. Er is zo veel te doen in deze ‘Zomer Zonnewende’ tijd dat het eigenlijk te veel is om op te noemen. Geniet er van want voor je het weet is het herfst en is het genieten van het ‘s-avonds buiten zijn voorbij. De komende twee maanden is het, als alles klopt, nog goed weer maar dan komen de buien en de najaars stormen weer.

Vakantie verblijven

Een veranda is een kostbaar bezit. De meesten van ons zijn niet zo gelukkig maar als je écht wil zijn er vakantiewoningen te huur die dit wel hebben. De Heeren van ‘s-Gravensande, een duinpark van Roompot is er bij voorbeeld zo één.  Op nog geen 500 mtr van het strand, pal achter de duinen is het hier goed vertoeven. Natuurlijk zijn er nog veel meer fijne plekjes om er in deze tijd op uit te trekken. Die vind je op onze vakantieparken pagina. (de link vind je onder deze tekst (blauwe knop)) Voor de mensen die niet naar een park willen maar in een hotel, of gewoon één of meerdere dagtrips zijn er ook volop ideeën op onze website

Veranda
Een kostbaar bezit

Ga direct naar de pagina waar vakantieparken worden weergegeven.

Dan nog even dit:

Iedereen vergeet weleens iets in te pakken als die op vakantie gaat.

 

Geef een antwoord