Je bekijkt nu Zomervakantie in Nederland

Zomervakantie in Nederland

Vier jij ook je Zomervakantie in Nederland?

Het is weer bijna zo ver, de zomervakantie in Nederland komt er aan!

Nu het voorjaar weer een feit is en de dagen lengen kan ik persoonlijk niet wachten tot het weer écht zomer is. ‘s-Morgens wakker worden met het gezang van de diverse vogeltjes. De zwoele zomeravonden die wat verkoeling brengen na een warme dag in de zon.

Santé

Op het terras of in de achtertuin

Kun jij je nog herinneren hoe het was? Hoe je na een dag op kantoor of in de werkplaats ‘s-avonds lekker op een terrasje of in je eigen achtertuin kon genieten van een drankje. Luisterend naar alle geluiden die een zomeravond brengt.

Buiten spelende kinderen die nog even mogen opblijven, buren die gezellig zitten te keuvelen over van alles en nog wat.

Versoepelingen aangekondigd

Vorig jaar [2020] zaten we met z’n allen in een stevige lockdown maar dit jaar kunnen we weer naar het strand, het bos en/of de bekende uitstapjes zo als de pretparken of dierentuinen.

Een zomervakantie in Nederland is dus niet zo’n gek idee.

Keuze genoeg. Iedereen kan wel iets van z’n gading vinden.

Coronabadgasten

Plannen van je Zomervakantie in Nederland

Als je, zo als eerder besproken nu toch op dat terrasje of in die achtertuin zit is het misschien een idee om het eens over de vakantie te hebben.

Wat gaan we dit jaar in de ‘Grote vakantie’ doen? Waar gaan we naar toe?

Gaan we met z’n allen in de rij staan op het vliegveld of nemen we gewoon de auto en rijden binnen twee uur naar onze vakantiebestemming in Nederland toe. Vieren we dit jaar vakantie vanuit huis en gaan we dagjes uit? Het kan allemaal binnen de landsgrenzen. Op onze website vind je suggesties in overvloed

Pro's & Contra's van een Zomervakantie in Nederland

Voordelen

Nadelen

Als ik zo de voordelen tegen de nadelen afweeg moet ik constateren dat Nederland toch best wel een goede keuze kan zijn om je zomervakantie in door te brengen.

Is dit de opgang naar jouw Zomervakantie

Vakantie aan het strand

Aan de Nederlandse stranden is het in de zomer goed vertoeven.

De grote badplaatsen zoals Scheveningen en Noordwijk zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor een geweldige vakantie aan zee maar ook de wat kleinere plaatsen met een ligging aan het Noordzeestrand of de Waddenzee bieden alles wat nodig is voor een vakantie met een mooie herinnering.

Plaatsen als Hoek van Holland, Bloemendaal, IJmuiden, Callantsoog en de Waddeneilanden bieden ook alle faciliteiten en doen niet onder voor de grotere badplaatsen.

Wil je wel naar het strand maar ben jij niet van de grote drukte, kijk dan eens verder dan die geijkte badplaatsen. De provincie Zeeland is ook zeer geschikt voor een vakantie aan het water. Hier kun je zowel aan zee als aan het binnenwater recreëren. Op onze website zijn verschillende opties en arrangementen beschikbaar.

Strandopgang
IJsje

Vakantie vieren in het Bos

Wat je ver haalt is lekker zegt men. 

Zelf woon ik op nog geen kilometer van het strand en als ik zou mogen kiezen ga ik zelf in de vakantie liever naar het bos. Ik denk dat dat voor de mensen die in of nabij een bos wonen andersom is. Het gaat in de vakantietijd toch om verandering van omgeving en nieuwe indrukken opdoen. Het bos biedt veel mogelijkheden tot ontspanning. Bij voorbeeld wandelen en fietsen om maar een paar mogelijkheden te noemen. Het bos biedt ook verkoeling tijdens de warmste dagen van het jaar. Natuurlijk is verkoeling door het eten van een ijsje echt top maar dat kan zowel aan het strand als in het bos.

Zomervakantie in Nederland vanuit huis

Als sinds ik me kan herinneren zijn er mensen die de vakantie periode gebruiken om vanuit hun eigen woning dagjes uit te gaan en zo verschillende bezienswaardigheden, dierenparken, musea en pretparken  te bezoeken.

Op die manier kun je ook veel van ons mooie land ontdekken

Klik hier voor wat suggesties

Zomerse lekkernijen

Coctails

De zomer is bij uitstek de tijd om te genieten van wat er allemaal te koop is. Neem nu het scala aan cocktails wat de barretjes aanbieden.

En je waant je toch in één van de zuidelijke landen als je een drankje geserveerd krijgt met een stuk watermeloen.

Lekker & gezond in één keer!

Watermeloen

Wil je meer weten over vakantie vieren in Nederland . . klik dan hier

Dank voor je aandacht en vergeet vooral niet onze website zo nu en dan te checken.

Geef een antwoord