Je bekijkt nu Zwarte Zaterdag

Zwarte Zaterdag

Ieder jaar vraag ik me af wat mensen er toe aanzet toch maar weer op de ‘beruchte’ Zwarte Zaterdag in de auto te stappen om ‘gezellig’ in de ellenlange files te gaan staan richting de vakantiebestemming. Je zou toch denken dat je, als je er een paar keer mee te maken hebt gehad, er voor kiest om een dagje eerder of later te vertrekken maar nee hoor, ieder jaar is het weer prijs.

Frankrijk en Duitsland spannen de kroon

Vooral in Frankrijk en Duitsland ontstaan op zwarte zaterdag files van wel honderden kilometers. Behoorlijk afzien als je het mij vraagt. Knelpunten zijn de routes naar het zuiden. In Frankrijk vooral de A10 (Parijs-Bordeaux) en de Route de Soleil (Parijs-Lyon-Marseille) en in Duitsland de A8 (Stuttgart-München) en de A9 ( Neurenberg-München) zijn de bekende knelpunten.

Urenlang afzien in de beperkte ruimte van de auto. Warmte en verveling slaan toe en verpesten de vakantiesfeer. Ergernis over het (rij)gedrag van andere weggebruikers en ruziënde kinderen op de achterbank maken het plaatje compleet.

Lang leve Zwarte Zaterdag

Klik HIER en kijk op de ANWB pagina voor gedetailleerde informatie.

Navigatie

Goede navigatie apparatuur voorkomt stress

Ken je nog de tijd dat we geen elektronische navigatie apparatuur hadden. Dat de partner de kaart moest lezen om op onze bestemming te komen? Kun je je nog herinneren welke situaties ontstonden als er bv een afrit werd gemist en er 40 km of meer aan de reis moest worden toegevoegd om weer op de juiste route terecht te komen? Gelukkig is die tijd voorbij. Eén van de zegeningen van deze tijd is dat er niet meer met landkaarten moet worden aangerommeld om de bestemming te ‘vinden’.

Wat ik eigenlijk wil zeggen

Waarom al die ‘Zwarte Zaterdag’ stress. Waarom al dat gedoe om ergens te komen. Nederland is groot genoeg voor ons allemaal en binnen pak’m beet 2 tot 2.5 uur ben je zeker op je bestemming.

Je kunt iedereen verstaan en ook jij word begrepen als je ergens mee zit. Je bent bekend met de regeltjes en gebruiken van het land en komt niet voor verrassingen te staan. Voor het weer hoef je tegenwoordig ook niet meer naar het buitenland. Op een enkele bui na hebben we ‘s-zomers prachtig weer en kun je binnen onze landsgrenzen net zo bruin worden als aan de Spaanse Costa’s of de Côte dÁzur.

Keuze genoeg

Voor iedereen is er wel een gepaste vakantie te vinden. Of je nu een strandvakantie zoekt of eens lekker in het bos wil zijn, of je nu een actieve vakantie wil of een lekker uitrusten, op onze website zijn er volop keuze mogelijkheden die voor iedereen wel wat kunnen bieden.

Natuurlijk kun je ook vakantie vieren vanuit je eigen woning of een hotel. Bezoek eens een ‘grote stad’ of ga een dagje dierentuin, attractiepark of themapark doen. Op onze speciaal daarvoor gecreëerde pagina vind je volop suggesties en ideeën.

Om provincie gericht jezelf te informeren wat er zo al te doen is verwijs ik je graag naar onze BLOG pagina waarop je een korte omschrijving vind van interessante bezienswaardigheden en wat er zo al aan entertainment wordt aangeboden. Je kunt dan een gerichte keuze maken en eventueel direct boeken,

Geef een antwoord